Käytännön vinkkejä vanhemmille

Ohessa on joitakin vanhemmilta, sairaanhoitajilta ja opettajilta keräämiämme hyödyllisiä vinkkejä lapsen virtsankarkailun hallitsemiseksi.

Vinkki 1 - Tee joitakin käytännön muutoksia. Sijoita vuodevaatekaappi lapsen makuuhuoneeseen, jolloin lakanat on kätevä vaihtaa yöllä, kun olet uninen. Pidä myös ylimääräinen peitto helposti saatavilla (lakanoiden lisäksi usein myös peitto kastuu).

Vinkki 2 - Hanki patjaa suojaavia tuotteita, kuten aluslakana tai vuodesuoja.  Ja huolehdi siitä, että likaiset lakanat laitetaan nopeasti pesuun. Saat lisätietoja saatavilla olevista tuotteista tutustumalla tuotevalikoiman tuotteisiin.

Vinkki 3 - Jos lapsellasi on kavereita vieraana, tarkista, että vuode on puhdas, ettei lapsesi joudu hämilleen kavereidensa kanssa. Ja jos lapsesi pelkää vahinkoa kavereiden edessä, epämiellyttävät hajut poistavien suojavaippojen avulla he voivat rentoutua ja nauttia leikeistä.

Vinkki 4 - Yövierailut
Hanki pesunkestävä makuupussi. Voit laittaa makuupussin sisälle (tai makuupussissa olevan pyjaman sisälle) TENA-tuotteen, jolloin lapsesi voi vaihtaa pyjaman päälleen makuupussin sisällä. Tuotteen voi jättää aamulla herätessä makuupussin sisälle.

Vinkki 5 - Hajujen hallitseminen
Hajut voivat herättää epäilyksiä, joten kannattaa käyttää tarkoitukseen varattuja suojia tai vaippoja, jotka neutraloivat epämiellyttävät hajut.

Vinkki 6 - Nesterajoitus iltaisin tai WC:hen herättäminen yöllä eivät opeta lasta kuivaksi. Vaippaa kannattaa käyttää. Se vähentää perheen työtä eikä hidasta kuivaksi oppimista.

Vinkki 7 - Jos menet lapsesi kanssa lääkäriin, keskustele lääkärin kanssa tilanteesta jo ennen tapaamista. Näin sinun ei tarvitse selostaa juurta jaksain tilannetta lapsesi läsnäollessa ja saattaa häntä tarpeettomasti hämilleen. Näin te kaikki kolme voitte jutustella asiasta avoimesti ja suoraan tarvitsematta puhua lapsen pään yli.