Tekijänoikeuksista

Tietosuojaseloste

Henkilötiedon käsittelyä koskevat käytännöt

Oy SCA Hygiene Products Ab (”SCA”) ja sen tytäryhtiöt (”SCA” tai ”SCA Group”) pyrkivät siihen, että kaikki, joiden henkilökohtaisia tietoja SCA käsittelee, voivat aina luottaa siihen, että heidän tietosuojaansa kunnioitetaan ja henkilökohtaisesta tiedosta pidetään huolta asianmukaisella tavalla. Katso myös SCA Groupin eettiset toimintaohjeet.

SCA noudattaa voimassa olevia kansallisia tietoturvalakeja, jotka säätelevät henkilökohtaisen tiedon (“henkilötiedot”) keräämistä ja käyttöä, sekä tätä Tietosuojaselostetta. Tämän Tietosuojaselosteen tarkoituksena on määritellä meille antamiesi tai tietoomme tulleiden henkilötietojen käyttöä koskevat periaatteet.

SCA tai sen näissä ehdoissa tai asianmukaisella Sivustolla nimetty tytäryhtiö on tietojen valvoja, joka on vastuussa näissä Käyttöehdoissa kuvattujen henkilötietojen käsittelystä.

Tiedot – Henkilötiedot

Henkilötietoja, mukaan lukien SCA:lle antamasi nimet ja osoitteet, voidaan käsitellä sekä käsin että tietokoneella.

Antamiasi henkilötietoja voidaan käsitellä seuraaviin tarkoituksiin SCA:n tarpeelliseksi katsomalla tavalla: (i) tekemiesi pyyntöjen tai sopimusten hallinta, (ii) tällaisiin pyyntöihin tai sopimuksiin liittyvien tietojen tai palveluiden tarjoaminen sekä (iii) markkinointi ja asiakasseuranta ja (iv) myynnin/tuotteiden kehittäminen.  Lähettämällä henkilötietoja SCA:lle hyväksyt tässä Tietosuojaselosteessa ja Käyttöehdoissa esitetyt ehdot ja sitoudut noudattamaan niitä.

Käydessäsi jollain SCA:n Sivustolla selailuun käyttämäsi tietokoneen IP-osoite voidaan rekisteröidä.  Käytämme IP-osoitteita myös mittaamaan SCA:n Sivustojen käyttöä. (IP-osoite on yksilöity numerosarja, jonka avulla on joskus mahdollista tunnistaa Internetiin kytketty tietokone. Verkkoselaimesi antaa sen automaattisesti aina, kun käyt jollain verkkosivulla.) Osana tällaista mittausta voidaan myös kerätä tietoa siitä, millä tavoin käytät Sivustoa. Tähän saattaa myös sisältyä Sivuston käytön seuranta, jonka avulla SCA parantaa sivustoa, personoi käyttäjäkokemustasi räätälöimällä näkemääsi sisältöä, optimoi käyttäjäkokemuksesi ja mittaa käytön tiheyttä. Sama käytäntö voi koskea myös muita käyttäjätilejä, joita sinulla saattaa olla SCA:n kanssa. Keräämäämme tieto on analysoitavissa myös tilastollisesti.

Arkaluontoinen tieto

Jos omasta vapaasta tahdostasi toimitat meille arkaluontoista tietoa itsestäsi (esimerkiksi fyysiseen terveyteesi liittyvää tietoa), annat samalla SCA:lle suostumuksesi käsitellä arkaluontoisia henkilötietojasi Tietosuojaselosteessa (ja tällaisen tiedon keräämisen yhteydessä annetun ilmoituksen yhteydessä) kuvattuja tarkoituksia varten siinä laajuudessa kuin tämä on mahdollista ilman voimassaolevan lain vaatimaa erillistä suostumusta.

Henkilötietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Täyttääkseen tavoitteet, joita varten henkilötietoa on kerätty, SCA voi luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille kuten yhteistyökumppanille tai tuotteidemme jakelijalle.

Antamaasi tietoa voidaan siirtää muille SCA Group  konsernin osapuolille ja/tai liikekumppaneille, joita on sekä Euroopan Unionin sisä- että ulkopuolella.

Noudata aina varovaisuutta luovuttaessasi henkilötietoja verkossa. Sinun vastuullasi on huolehtia salasanojesi ja henkilötietojesi tietoturvasta. Näiden verkkosivujen käyttämisen katsotaan tarkoittavan, että tiedostat nämä riskit ja otat ne omalle vastuullesi.

Henkilötietojen saatavuus ja korjaaminen

Jos sinulla on henkilötietojesi käsittelyyn liittyviä kysymyksiä tai uskot, että meillä on käytössämme virheellistä tai puutteellista tietoa, sinun tulisi ottaa yhteyttä siihen SCA-yhtiöön, joka on näkyvimmin listattuna Sivustolla.

Paikallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulla voi olla oikeus käyttää ja oikaista omia henkilötietojasi. Kunnioitamme tällaisia oikeuksia niin pitkälti kuin mahdollista täyttääksemme kaikki lainmukaiset velvollisuutemme.

Jos haluat ottaa yhteyttä tämän Sivuston tarjoajaan koskien Tietosuojaselostetta, lähetä postia SCA:lle osoitteeseen Oy SCA Hygiene Products Ab, Asiakaspalvelu, Itsehallintokuja 6, 02600 Espoo tai sähköpostia osoitteella asiakaspalvelu@sca.com.

Evästekäytäntö

Tämä Sivusto käyttää evästeitä, joten tässä osiossa kuvataan tarkemmin, kuinka evästeitä käytetään ja kuinka voit itse säädellä säilytetäänkö vai poistetaanko ne. 

Mitä ovat evästeet?

Pieniä tiedostoja, joita tietokoneesi kovalevylle siirtyy vieraillessasi verkkosivuilla, kutsutaan ”evästeiksi”.

Ne eivät ole tietokoneohjelmistoja vaan pieniä tekstitiedostoja, joiden avulla verkkosivut voivat varastoida ja saada tietoa käyttäjän verkkovierailuista.

Useimmat verkkosivustot käyttävät evästeitä, koska ne ovat osa sitä välineistöä, jonka avulla Internetin hyvä käyttäjäkokemus saadaan aikaan.  Evästeiden avulla verkkosivut pystyvät tarjoamaan personoituja palveluja (ne esimerkiksi muistavat salasanan, säilyttävät tuotteita ostoskorissa tai näyttävät selaajalle merkityksellistä sisältöä).

Evästeitä on erilaisia. Väliaikaiset evästeet (tai istuntokohtaiset evästeet) poistetaan, kun verkkoselain sulkeutuu. Pysyvät evästeet säilyvät tietokoneella kunnes ne aktiivisesti poistetaan tai ne vanhenevat (mikä puolestaan riippuu siitä, kuinka pitkään verkkosivu on ohjelmoinut evästeen säilymään).

Kuinka evästeitä poistetaan?

Useimmat verkkoselaimet on asetettu hyväksymään evästeet automaattisesti.

Voit poistaa evästeet käytöstä omalla selaimellasi, mutta muista, että tällöin et välttämättä pysty käyttämään kaikkia niitä ominaisuuksia, joita verkkosivujen asianmukainen toiminta vaatii.

Jos halut lisätietoa evästeistä, käy osoitteessa www.aboutcookies.org, josta löytyy kattavaa ja riippumatonta tietoa siitä, kuinka evästeet poistetaan käytöstä verkkoselaimen asetuksia muuttamalla ja kuinka tietokoneella jo olevia evästeitä poistetaan.

Poistaaksesi evästeitä matkapuhelimestasi sinun on tutustuttava puhelimesi käyttöohjeisiin.

Lista TENA.fi:n evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä personoidun käyttökokemuksen tarjoamiseksi.  Evästeitä siirretään ja/tai luetaan joka kerta kun käyt Sivustolla. Käyttämämme evästeet luetellaan seuraavassa taulukossa.

Evästetyyppi Käyttötarkoitus Voimassaoloaika Ensimmäisen tvai kolmannen osapuolen eväste
Välttämättömät evästeet Sisäänkirjautumisen hallinta Istuntokohtainen eväste Ensimmäisen osapuolen eväste
Välttämättömät evästeet Tukevat sovellusten käyttöä Istuntokohtainen eväste Ensimmäisen osapuolen eväste
Toiminnalliset evästeet Ponnahdusikkunoiden hallinta 24 tuntia Ensimmäisen osapuolen eväste
Toiminnalliset evästeet Laitteistotyypin hallinta Istuntokohtainen eväste Ensimmäisen osapuolen eväste
Toiminnalliset evästeet Seuraavat sivuston käyttöä Istuntokohtaisia ja pysyviä evästeitä Kolmannen osapuolen eväste

Välttämättömät evästeet – Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta pystyt liikkumaan sivustolla ja käyttämään sen eri ominaisuuksia, kuten sivuston suojattuja osia.  Ilman näitä evästeitä pyytämiesi palveluiden (esim. ostosten tekeminen) tarjoaminen ei ole mahdollista.

Suorituskykyevästeet – Nämä evästeet keräävät tietoa siitä, kuinka käyttäjät käyttävät sivustoa: millä sivuilla he käyvät useimmin ja miltä sivuilta he mahdollisesti saavat virheilmoituksia. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjien tunnistustietoja. Kaikki näiden evästeiden keräämät tiedot ovat koostettuja ja siten anonyymejä. Evästeitä käytetään ainoastaan sivuston suorituskyvyn parantamiseen.

Toimivuusevästeet – Näiden evästeiden avulla verkkosivusto muistaa tekemäsi valinnat (kuten käyttäjänimesi, kielesi tai asuinalueesi). Sivusto käyttää tietoja sinulle sopivien toimintojen tarjoamiseen. Näiden evästeiden keräämät tiedot voivat olla anonyymejä, eivätkä ne seuraa käyntejäsi muissa sivustoissa.

Kohdistamis- tai mainontaevästeet – Näitä evästeitä käytetään tietynlaisen sisällön, esimerkiksi sinulle sopivien ja sinua kiinnostavien mainosten, tuottamiseen. Niitä käytetään myös mainosten näyttämiskertojen rajoittamiseen tai mainoskampanjan tehokkuuden mittaamiseen. Tällaisia evästeitä käyttävät yleensä käyttämämme mainosverkostot TENA.fi:n luvalla. Ne muistavat vierailemasi sivustot ja voivat jakaa tietoa tästä muille organisaatioille, kuten mainostajille. Usein kohdistamis- tai mainontaevästeet on linkitetty jonkin toisen organisaation toimittaman sivuston toimintaan.

Käyttöehtojen hyväksyminen

Hyväksymällä Käyttöehdot sekä selailemalla Sivustoa ja käyttämällä siinä olevaa aineistoa annat suostumuksesi evästeiden käytölle. Voit myös hyväksyä evästekäytäntömme verkkoselaimessasi tekemiesi asetusten kautta.

Käyttäjän lähettämä aineisto

SCA voi antaa sinun lisätä tietoa, kommentteja tai muuta aineistoa Sivustollemme, sosiaalisen median verkostoihin tai muihin verkkopalveluihin. Tavoitteena on taata sujuva tiedon kulku SCA:sta ja tuotteistamme. Huomioithan tällaista käyttäjän lähettämää aineistoa koskevat ehdot kohdassa Oikeudellinen huomautus (ks. yllä).


Älä lähetä meille toisia ihmisiä koskevaa tietoa ellet pysty todistamaan, että teet niin heidän suostumuksellaan.