TENA-tuotteiden ainesosat

Miljoonat ihmiset ovat vuosien ajan käyttäneet TENA-tuotteitamme turvallisesti joka päivä. Ymmärrämme, että sinulle on tärkeää, että käyttämäsi tuotteet tuntuvat mukavilta ja turvallisilta. Kaikki TENA-tuotteet on valmistettu hyväksytyistä materiaaleista, ja meillä on käytössä kauaskantoiset menettelyt ja erittäin tiukat turvallisuusstandardit. Tiukoilla turvallisuusstandardeilla pyrimme varmistamaan, että tuotteidemme valmistuksessa käytetään ainoastaan turvallisia materiaaleja ja ainesosia ja että ne täyttävät kaikkien asianmukaisten lakien vaatimukset.
 
Kaikissa hygieniatuotteissamme käyttämämme materiaalit ovat sekä sisäisten että ulkopuolisten asiantuntijoiden, kuten virallisesti hyväksyttyjen testauslaitosten perusteellisesti testaamia. Näin varmistetaan, että niitä voidaan käyttää turvallisesti aiottuun käyttötarkoitukseen ja että ne täyttävät kaikkien lakien ja asetusten vaatimukset. 
 
Olemme laatineet tämän yhteenvedon eri materiaaleista ja niiden ainesosista avuksesi tuotteidemme sisällön ymmärtämiseen. Alempana tällä sivulla on myös sanasto.
 

Onko TENA-tuotteiden käyttö turvallista?

Kaikki Essityn hygieniatuotteet ovat turvallisia, kun niitä käytetään alkuperäiseen tarkoitukseensa. Ne sisältävät yleisiä materiaaleja, joita miljoonat naiset ympäri maailmaa ovat käyttäneet vuosien ajan turvallisesti lukuisissa imukykyisissä hygieniatuotteissa. Raaka-aineiden valintaperusteena on yleensä niiden kyky imeä ja pitää sisällään nesteitä, estää ohivuotoja ja tarjota käyttömukavuutta.
 
Lisäksi teemme yhteistyötä EDANAn kanssa, joka on kuitukangas- ja vastaavien alojen kansainvälinen toimialajärjestö – näin varmistamme, että noudatamme tiukimpia ympäristö- ja tuoteturvallisuusstandardeja. Edanan jäsenet ovat sitoutuneet vapaaehtoisesti imukykyisten hygieniatuotteiden korkeaan laatuun ja turvallisuuteen.
 

Mainitaanko pakkauksessa kaikki käytetyt materiaalit?

Tätä ei tällä hetkellä vaadita laissa. Kuluttajia auttaaksemme kerromme mahdollisten hajusteiden käytöstä, jotta niille yliherkät voivat varautua asiaan.
 
Alla olevassa taulukossa näkyvät tuotteiden tärkeimmät raaka-aineet. Niiden valintaperusteena on niiden ylivoimainen kyky imeä ja pitää sisällään nesteitä.
 

Mitä TENA-tuote sisältää?

 
Tuotteen osaMateriaaliTehtävä
Pintamateriaali Polypropeenista/polyeteenipolyesteristä/viskoosista valmistettu kuitumateriaali. Tuote pitää olosi kuivana ja mukavana imemällä nesteen itseensä. 
Nestettä kuljettava kerros Puu- tai polyesterikuidusta koostuvaa huokoista materiaaliaKuljettaa nestettä tuotteen pinnasta sen keskiosaan, mihin neste varastoituu.
Imukykyinen ydinPaperimassa, paperimassan ja superabsorbenttien yhdistelmä suojiin ja alushousunsuojiin. Joissakin tuotteissa käytetään huokoista, paperipohjaista materiaalia.Imee nesteet ja pitää ne sisällään.
TeippiTeippi koostuu eri polymeereistä ja synteettisistä hartseista.

Sillä on kaksi eri tehtävää:

  1. se yhdistää tuotteen eri kerrokset toisiinsa
  2. ja kiinnittää tuotteen alushousuihin.
TaustamateriaaliPolyeteenikalvo. Joissakin pikkuhousunsuojissa käytetään kuitumateriaalia.Estää ohivuotoja.
KiinnitysmateriaaliPolymeerimateriaalitPitää tuotteen paikallaan. 
Joustava materiaaliPolymeerimateriaalitAntaa tuotteelle hyvän istuvuuden.
Tuoksu(vain tietyissä tuotteissa)Hajuste Antaa tuotteelle raikkaan tuoksun.
PainatusPainoväriKorostaa tuotteen muotoa ja toimivuutta. 
SuojapaperiSilikonipinnoitettu paperi.Paperi, joka suojaa tuotteen takana olevaa teippiä.
Yksittäispakkaus (koskee tiettyjä tuotteita) Polyeteenikerros, joka on joissakin tuotteissa silikonipinnoitettu.  Suojaa tuotetta, jotta voit pitää mukana yksittäistä tuotetta sen likaantumatta.
Tuotteen ulkopakkausPolyeteenipussit tai laatikko.

Suojaa tuotetta. Tämän pakkauksen näet kaupan hyllyllä.

Sanasto 

Uusiutuva paperimassa: Vastuullisesti hoidetuista metsistä hankitusta puukuidusta tehtyä massaa. Massaa käytetään suojissa ja pikkuhousunsuojissa. 

Kuitumateriaali (kuitukangas): Ohutta, tekstiiliä muistuttavaa materiaalia. Termiä käytetään tekstiiliteollisuudessa materiaaleista, jotka eivät ole kudottuja eivätkä neulottuja, kuten huovasta.

Polymeerit Pitkäketjuisia molekyylejä, jotka voivat olla joko luonnollisia tai synteettisiä. Esimerkiksi muovi ja oma DNA:si koostuvat polymeereistä. 

Polypropeeni/polyeteeni/polyesteri: Maailman yleisimpiä muovityyppejä. Käytetään monissa jokapäiväisissä tuotteissa, alusvaatteista peitteisiin.

Superabsorbentti polymeeri (SAP): Käytetään kosteudenpidätyskykynsä vuoksi. Käytetään yleisesti suojissa, vaipoissa ja harsotaitoksissa.

Synteettinen hartsi: Viskoosisia nesteitä, jotka kovettuvat nopeasti, mikä tekee niistä ihanteellisia materiaalien yhdistämiseen. 

Jos haluat lisätietoja, käytä yhteydenottolomakettamme tai ota yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@essity.com.