Käytämme tällä sivustolla evästeitä. · Mitä ovat evästeet? Hyväksyn

Banakekele-projekti – avuntarvitsijoista huolehtimista

Useimmat Etelä-Afrikan esikaupunkialueilla elävät ihmiset joutuvat usein elämään pienellä budjetilla ilman kunnollista terveydenhuoltoa. Tietämys inkontinenssista on vähäistä, vaikka se vaikuttaa merkittävään osaan väestöstä. Vuonna 2018 TENA otti tehtäväkseen auttaa ihmisiä Johannesburgin esikaupunkialueella inkontinenssin hoidossa ja tarjota heille siihen liittyvää koulutusta. Kutsumme sitä Banakekele-projektiksi, joka tarkoittaa zulun kielellä ”huolehtia heistä”.

Tuleminen osaksi yhteisöä

Paikallisia vierailemassa siirrettävillä pop-up-klinikoilla.

Osallistumalla Ubuntu-perinteeseen, joka pohjautuu eteläafrikkalaiseen yhteyden ja myötätunnon käsitteeseen, TENA-tiimi on ylpeä  voidessaan olla osa kyläyhteisöä tarjoamalla perusterveydenhuoltopalveluja siirrettävillä pop-up-klinikoilla. Nämä klinikat tarjoavat edullista perushoitoa apua tarvitseville. Tarjottaviin palveluihin kuuluvat painoindeksin, verenpaineen ja glukoositason mittaus sekä HIV- ja muut perustestit. Samalla TENA esitteli uuden inkontinenssituotteen, joka on yhtä tehokas kuin markkinoilla jo olevat, mutta 50 % edullisempi.

Paikalliset hoitajat näkevät eron

”[TENA] tuote on helppokäyttöinen, ja se on tuonut minulle enemmän aikaa muiden asioiden tekemiseen sen sijaan, että huolehtisin vaipan vaihtamisesta”, sanoo eteläafrikkalainen hoitaja Nomusa. Toinen hoitaja, Phindile, huomauttaa, että ”tuote on laadukkaampi, kestää pidempään ja säästää rahaa [vaihtoehtoisiin tuotteisiin verrattuna]”.

Hoitaja esittelee erilaisten TENA-inkontinenssituotteiden käyttöä.

Yhteisöjen opastaminen inkontinenssin hoidossa

Näkymä Johannesburgin ihmisiä kuhiseville kaduille.

Aivan kuin missä tahansa muuallakin, inkontinenssitietämys on heikkoa ja siihen liittyvä häpeä suurta. Siksi inkontinenssitietämyksen levittäminen yhteisöihin on yksi Banakekele-projektin ammattitaitoisten TENA-hoitajien tärkeimmistä tavoitteista. 
 
Eteläafrikkalaisten yhteisöjen hyvinvoinnin kehittäminen
TENAn kestävän kehityksen tavoitteena on 100 miljoonan ihmisen hyvinvoinnin parantaminen vuoteen 2030 mennessä, Banakekele-projekti on saavuttanut yli 16 000 ihmistä 100 eri yhteisössä saaden Etelä-Afrikan esikaupunkialueiden asukkaat omaksumaan tietoa.  

TENA-tuotteiden ainesosat ja turvallisuus

Ymmärrämme, että sinun on tärkeä tuntea olosi mukavaksi ja turvalliseksi käyttämiesi tuotteiden kanssa. Olemme luoneet yleiskatsauksen, jossa kerrotaan käyttämistämme materiaaleista ja ainesosista, jotta ymmärtäisit mitä tuotteemme sisältävät ja mitä turvallisuusstandardeja ne noudattavat.

Lue lisää
TENA-tuotteiden ainesosat ja turvallisuus