Banakekele-projekti – avuntarvitsijoista huolehtimista

Useimmat Etelä-Afrikan esikaupunkialueilla elävät ihmiset joutuvat usein elämään pienellä budjetilla ilman kunnollista terveydenhuoltoa. Tietämys inkontinenssista on vähäistä, vaikka se vaikuttaakin merkittävään osaan väestöstä. Vuonna 2018 TENA otti tehtäväkseen auttaa ihmisiä Johannesburgin esikaupunkialueella inkontinenssin hoidossa ja tarjota heille siihen liittyvää koulutusta. Kutsumme sitä Banakekele-projektiksi, joka tarkoittaa zulun kielellä ”huolehtia heistä”.

Ihmisiä vierailemassa siirrettävillä pop-up-klinikoilla.

Tuleminen osaksi yhteisöä

Osallistumalla Ubuntu-perinteeseen, joka pohjautuu eteläafrikkalaiseen yhteyden ja myötätunnon käsitteeseen, TENA-tiimi on ylpeä voidessaan olla osa esikaupunkiyhteisöjä tarjoamalla perusterveydenhuoltopalveluja siirrettävillä pop-up-klinikoilla. Nämä klinikat tarjoavat edullista perushoitoa apua tarvitseville. Tarjottaviin palveluihin kuuluvat painoindeksin, verenpaineen ja glukoositason mittaus sekä HIV- ja muut perustestit. Samalla TENA esitteli uuden inkontinenssituotteen, joka on yhtä tehokas kuin markkinoilla jo olevat, mutta 50 % edullisempi. 
Hoitaja esittelee erilaisten TENA-inkontinenssituotteiden käyttöä.

Paikalliset hoitajat näkevät eron

”[TENA]-tuote on helppokäyttöinen, ja se on tuonut minulle enemmän aikaa muiden asioiden tekemiseen sen sijaan, että huolehtisin suojan vaihtamisesta”, sanoo eteläafrikkalainen hoitaja Nomusa.  Toinen hoitaja, Phindile, huomauttaa, että ”tuote on laadukkaampi, kestää pidempään ja säästää rahaa [vaihtoehtoisiin tuotteisiin verrattuna]”.  
Näkymä Johannesburgin ihmisiä kuhiseville kaduille.

Yhteisöjen opastaminen inkontinenssin hoidossa

Aivan kuin missä tahansa muuallakin, inkontinenssitietämys on heikkoa ja siihen liittyvä häpeä suurta. Siksi inkontinenssitietämyksen levittäminen yhteisöihin on yksi Banakekele-projektin ammattitaitoisten TENA-hoitajien tärkeimmistä tavoitteista. 
 
Eteläafrikkalaisten yhteisöjen hyvinvoinnin kehittäminen 
TENAn kestävän kehityksen tavoitteena on 100 miljoonan ihmisen hyvinvoinnin parantaminen vuoteen 2030 mennessä. Banakekele-projekti on saavuttanut yli 16 000 ihmistä 100 eri yhteisössä saaden Etelä-Afrikan esikaupunkialueiden asukkaat omaksumaan tietoa.    

TENA-tuotteet ja ympäristön huomioiminen.

Olemme tuoneet TENA-tuotteiden hiilijalanjäljen kenen tahansa nähtäville, samoin kuin niiden sisältämät ainesosat.

Inkontinenssisuojaa esittävä röntgenkuva, jossa näkyy yksityiskohta suojan imuytimen kuiduista