Vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Olen huolissani perheeni ja omasta hyvinvoinnistani – mutta myös ympäristöstä. Eikö olisi parempi valmistaa täysin luonnonmukaisia tuotteita?
Me kaikki tuoteturvallisuustiimin jäsenet käytämme Essityn tuotteita kotona ja uskallamme antaa niitä myös perheittemme käyttöön. Haluamme valmistaa mahdollisimman hyviä tuotteita ja vaalia samalla myös ympäristöä. Yritämme löytää hyvän tasapainon emmekä koskaan tee kompromisseja tuotteittemme turvallisuuden suhteen. 
 
Muista: ainesosan luonnollisuus ei tarkoita, että se olisi turvallisempi kuin keinotekoinen ainesosa. Kaikki ei ole pelkästään mustaa ja valkoista. Monet ”luonnolliset” asiat saattavat itse asiassa olla meille haitaksi. 
 
Kemikaalin turvallisuus riippuu kyseisestä kemikaalista ja siitä, paljonko sitä on käytetty tuotteeseen, sekä miten itse tuotetta käytetään. Tämä pätee sekä luonnolliseen että keinotekoiseen kemikaaliin. Tuotteisiimme ei yksinkertaisesti sisällytetä materiaaleja, jotka eivät täytä tiukkoja vaatimuksiamme. 
 
Ja tietenkin: jos ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja on olemassa, me käytämme niitä. Mekin rakastamme planeettaamme ja haluamme lastemmekin voivan nauttia siitä. Olemme sitoutuneet useisiin projekteihin, joilla vähennämme ympäristövaikutustamme ja varmistamme, että olemme mahdollisimman ympäristöystävällisiä. 
Ovatko minun ja perheeni käyttämät tuotteet ihoystävällisiä?
Tuotteittemme valmistaminen ihoystävällisiksi on välttämättömyys. Mekin käytämme niitä – emmekä halua tuotteitten aiheuttavan ihottumaa. 
 
Siksi tarkastamme, että tuotteet sopivat miljoonille asiakkaillemme ympäri maailmaa, ja varmistamme, että jokainen ainesosa täyttää tiukat standardimme. 
 
Jotkut onnekkaat vapaaehtoiset pääsevät jopa kokeilemaan tuotteitamme ennen niiden pääsyä myyntiin! Siksi lopullisen tuotteen aiheuttaman ihoärsytyksen vaara on vähäinen. 
 
Itse asiassa se on niin vähäinen, että saamme vähemmän kuin yhden terveyttä koskevan valituksen 50 miljoonaa myytyä inkontinenssituotetta kohden. 
Näen niin paljon intiimiterveyteen liittyviä huolestuttavia asioita Internetissä. Voinko silti käyttää turvallisesti tavallisia tuotteitani?
Internetistä löytyvät kirjoitukset saattavat olla vähän pelottavia, vai mitä? Huonoja kemikaaleja, valkaisuaineita… siinä on paljon sulateltavaa. Siksi valvomme tarkasti tuotteitamme ja materiaalejamme varmistaaksemme niiden turvallisuuden. 
 
Yleensä ylitämme tuotteita testatessamme kansallisten ja EU:n lakien vaatimukset. Siksi tuotteissamme on äärimmäisen vähän epätoivottuja kemikaalijäämiä. Itse asiassa niin vähän, että niiden havaitsemiseen tarvitaan huipputeknisiä välineitä. 
 
Lisäksi käytämme tarkoin valittuja hajusteita ja liitämme jokaiseen tuotteeseen selkeät merkinnät, jotta sinä tiedät tarkkaan, mitä se sisältää. Tietenkin meillä on myös hajusteettomia versioita, jos ihosi on herkkä tai sinulla on allergioita. 
 
Lue lisää käyttämistämme ainesosista täältä
Sisältävätkö tuotteenne haitallisia kemikaaleja?
On hyvä muistaa, että kemikaalit eivät ole aina haitallisia ja ne ovat usein luonnollista alkuperää. 
 
Esimerkiksi se herkullinen, makea aistimus haukatessasi palasen banaania aiheutuu makusilmujen sieppaamasta kemikaalista. Kaikki rakentuu kemikaaleista. 
 
Mutta tietenkin tietyt kemikaalit saattavat olla vaarallisia, ja siksi me valvomme niitä aina tarkasti.  
 
Käytämme ainoastaan puhtaita ainesosia. Ja olemme asettaneet itsellemme erittäin tiukat vaatimukset luodessamme ja testatessamme tuotteita, jotta voisimme varmistua siitä, että kemikaalijäämät eivät ylitä sallittuja pitoisuuksia, uusimpiin tieteellisiin tietoihin perustuen. Näin nukumme yömme hyvin tietäen, että tuotteemme ovat turvallisia sinulle, perheellesi ja maailmalle. 
 
Lue lisää käyttämistämme ainesosista täältä.  
Miksi tuotteenne sisältävät säilöntäaineita, liimoja, väriaineita ja hajusteita?
Emme lisää tuotteisiimme mitään turhaan. Jokaisella osalle on syynsä, ja jokainen osa testataan ennen sen lisäämistä. 
 
Vesipohjaisten tuotteiden säilöntäaineet estävät kontaminaatiota, ja tuotteissa on käytettävä liimoja pitämässä osia kiinni toisissaan. Ole kuitenkin huoleti: valitsemme jokaisen liiman erittäin tarkasti, etenkin, jos sen odotetaan joutuvan kosketuksiin ihon kanssa. 
 
Ja jos käytämme tuotteessa hajusteita tai väriaineita, niiden tarkoitus on tehdä koko käyttökokemuksesta sinulle miellyttävämpi – ja tietenkin nekin ovat yhtä turvallisia. 
Teettekö eläinkokeita?
Emme koskaan testaa tuotteitamme eläimillä, ellei se ole täysin välttämätöntä. Esimerkiksi joissain maissa – kuten Kiinassa – eläinkokeita on tehtävä, koska se on lain määräys. 
 
Emmekä koskaan lisää tai käytä eläimistä peräisin olevia ainesosia tai materiaaleja. 
 
Vaikka olemmekin mahdollisimman huolellisia, tuotteitamme ei merkitä vegaanituotteiksi. Tämä johtuu siitä, ettemme voi täysin taata, ettei toimitusketjussamme jokin muu olisi joutunut kosketuksiin eläinperäisten materiaalien kanssa. 
Ovatko hygieniatuotteita koskevat määräykset riittävän tiukkoja, jotta tietäisin tuotteitten olevan turvallisia?
Ihmisten turvallisuuden kannalta määräyksiä ei voi olla liikaa. Onneksi useimmissa maissa nämä tuotteet ovat hyvin säänneltyjä, mikä takaa niiden turvallisuuden. Niiden on täytettävä useita eri määräyksiä, esimerkiksi: 
 
  • kosmetiikka-asetukset  
  • kemikaalilakeihin liittyvät yleiset tuoteturvallisuusasetukset  
  • lääkinnällisiä laitteita koskevat asetukset  
  • biosidiasetukset  
 
Me noudatamme näitä kaikkia ja käytämme niitä jopa sellaisissa maissa, joissa määräykset ovat lievempiä. Mitä järkeä nimittäin olisi tehdä kaikkensa pitääkseen ihmiset turvassa yhdessä maassa, mutta ei toisessa? Siinä ei ole mielestämme mitään järkeä. 
 
Määräykset myös muuttuvat ajan mittaan. Me emme kuitenkaan jää odottelemaan määräysten muuttumista – me sovellamme tieteellisiä tietoja heti, kun ne ovat käytettävissä.  
 
Voit lukea lisää sitoumuksestamme turvallisiin tuotteisiin Essityn hankintastandardista. 

Miehet

Miehille, joilla esiintyy virtsankarkailua

Mies, kypärä päässä, hikoilee pyöräillessään.