Näyttää siltä, että kotimaasi on <country>

Siirry oman maasi TENA-sivustolle saadaksesi paikallista tietoa.

Lantionpohjan lihasharjoituksia


Virtsarakon hallintaa voi parantaa oikeiden harjoitusten avulla. Lantionpohjan lihasharjoitukset, jotka tunnetaan myös Kegel-harjoituksina, voivat auttaa ehkäisemään, vähentämään tai hallitsemaan virtsankarkailuongelmia.

Lantionpohjan lihasharjoituksia


Löydä lantionpohjan lihaksesi

Lantionpohjan lihasharjoitukset vahvistavat kyseisiä lihaksia ja auttavat hallitsemaan heikkoa virtsarakkoa ja virtsasuihkua. Ennen harjoitusten tekemistä on opeteltava löytämään lantionpohjan lihakset. Hyvä keino tähän on yrittää katkaista virtsasuihku tai hidastaa sitä virtsatessa. Tähän käyttämäsi lihakset ovat lantionpohjan lihaksesi.

Virtsasuihkun katkaiseminen ja hidastaminen ei ole lantionpohjan harjoitus, eikä sitä pidä käyttää sellaisena, koska se voisi haitata normaalia tyhjennysrefleksiä. Se on yksinkertaisesti keino oikeiden lihasten löytämiseen.

Jos oikeiden lihasten löytäminen tuntuu vaikealta, voit kysyä neuvoa lantionpohjan lihaksiin erikoistuneelta fysioterapeutilta.


Neuvoja aloittelijoille

Aluksi saattaa olla helpompi tehdä lantionpohjan lihasten harjoituksia makuulla ollen, polvet hieman koukistettuna tyyny polvitaipeiden alla tai jalat nostettuna tuolille. Jonkin ajan kuluttua voit aloittaa harjoittelun istuen, seisten ja pöytään nojaten. Supistaminen tuntuu erilaiselta riippuen siitä, missä asennossa olet.


Kun olet valmis aloittamaan harjoittelun

Olemme koonneet sinulle muutamia harjoituksia. Löydät ne täältä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ulos virtsankarkailusta huolimatta

Monet virtsankarkailusta kärsivät miehet arkailevat osallistua sosiaalisiin tapahtumiin. Virtsankarkailun pelko voi olla hankalaa, mutta kun suunnittelet menosi oikein, voit suojautua virtsankarkailulta ja pysyä itsevarmana.

Virtsankarkailusta puhuminen

Henkilökohtaisista asioista puhuminen voi tuntua kiusalliselta, mutta avain ratkaisun löytämiseen on suora ja rehellinen keskustelu sekä lääkärisi että läheistesi kanssa.