Näyttää siltä, että kotimaasi on <country>

Siirry oman maasi TENA-sivustolle saadaksesi paikallista tietoa.

Virtsankarkailusta puhuminen


Henkilökohtaisista asioista puhuminen voi tuntua kiusalliselta, mutta avain ratkaisun löytämiseen on suora ja rehellinen keskustelu sekä lääkärisi että läheistesi kanssa.

Virtsankarkailusta puhuminen

Läheisille puhuminen

Kumppanillesi, hyvälle ystävälle tai terapeutille puhuminen voi auttaa tilanteen käsittelyssä. Kun otat ensimmäisen askeleen, avaudut ja puhut asiasta, saatat saada helpommin tarvitsemaasi apua oikean ratkaisun löytämiseen.

On hyvä muistaa, ettet ole yksin. Miljoonat muuten terveet aikuiset hallitsevat onnistuneesti samaa ongelmaa joka päivä. Saattaa jopa olla, että joillakin ystävistäsi on samoja ongelmia kuin sinulla.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: mikään ei saisi estää sinua tekemästä asioita, joista pidät, joten ota ensimmäinen askel kohti paranemista puhumalla ongelmastasi jollekulle, johon luotat.


Lääkärille puhuminen

Intiimeistä terveysongelmista, kuten virtsankarkailusta tai tiheästä virtsaamisesta, puhuminen voi tuntua vaikealta. Siksi on hyvä muistaa, että vaikka aiheesta puhuminen kasvotusten voi tuntua kiusalliselta, lääkärille asia on puhtaasti lääketieteellinen. Älä arkaile esittää kysymyksiä, sillä loppujen lopuksi se on ainoa keino saada vastauksia.

Tässä on muutamia hyviä tapoja valmistautua lääkärin vastaanotolle menemiseen:

  • Luettelon tekeminen oireistasi voi auttaa lääkäriä diagnosoimaan minkä tyyppisestä virtsankarkailusta on kyse ja mistä ongelma johtuu.
  • Osa kysymyksistä unohtuu helposti lääkärin kanssa puhuessa. Siksi on aina hyvä ajatus kirjoittaa kysymykset muistiin ennen lääkärin vastaanotolle menemistä. Siten voit olla varma, että saat lääkärikäyntisi aikana vastaukset kaikkiin kysymyksiisi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ulos virtsankarkailusta huolimatta

Monet virtsankarkailusta kärsivät miehet arkailevat osallistua sosiaalisiin tapahtumiin. Virtsankarkailun pelko voi olla hankalaa, mutta kun suunnittelet menosi oikein, voit suojautua virtsankarkailulta ja pysyä itsevarmana.

Lantionpohjan lihasharjoituksia

Virtsarakon hallintaa voi parantaa oikeiden harjoitusten avulla. Lantionpohjan lihasharjoitukset, jotka tunnetaan myös Kegel-harjoituksina, voivat auttaa ehkäisemään, vähentämään tai hallitsemaan virtsankarkailuongelmia.