Aktiivisena virtsankarkailusta huolimatta

On monia tapoja hallita elämää ja jatkaa elämistä haluamallasi tavalla, riippumatta siitä, minkä tyyppisestä virtsankarkailusta kärsit.

Aktiivisena virtsankarkailusta ja inkontinenssista huolimatta

Säilytä aktiivinen elämäntapa

Oletko huolissasi poikien illanvietoista, nelituntisesta kokouksesta tai pesäpallon pelaamisesta lasten kanssa? Jokapäiväisiä aktiviteetteja ei tarvitse lopettaa pelkän virtsankarkailuongelman vuoksi.

Seuraavat nopeat vinkit voivat auttaa karkailun ja elämän hallinnassa:

  • Käy vessassa ennen lähtöä - Virtsarakon tyhjentäminen ennen suunniteltua aktiviteettia voi auttaa rauhoittamaan mieltäsi.
  • Tieto on voimaa - Kun selvität etukäteen vessojen sijainnin, voit suunnitella toimintasi paremmin, eikä sinun tarvitse stressata WC:n etsimisestä, kun hätä yllättää. Jos aiot katsoa matsin livenä, voit esimerkiksi yrittää saada paikat läheltä WC-tiloja.
  • Huolehdi nestetasapainosta - Älä vähennä juomista vain siksi, että haluat välttää virtsankarkailua menojesi aikana. Juomisen vähentämisestä aiheutuu nestehukkaa, mikä vain pahentaa tilannetta. Muista siis huolehtia riittävästä nesteensaannista.
  • Vältä näitä - On tärkeää huolehtia nestetasapainosta, mutta tee, kahvi ja alkoholi eivät ole hyväksi. Näiden juomien tiedetään lisäävän virtsaneritystä.
  • Lihasten supistaminen - Lantionpohjan lihasten harjoittamisen tiedetään auttavan virtsankarkailuun, joten muista jatkaa supistusharjoituksia. Etenkin, koska niitä voit tehdä sekä töissä että kotona.
  • Inkontinenssisuojat - Saatavana on erinomaisia inkontinenssisuojia. TENA Men -tuotteet on suunniteltu erityisesti huomaamattomuutta, mukavuutta ja varmuutta silmällä pitäen sekä elämäntyyliisi sopiviksi. Saatavana on useita imukyvyltään erilaisia versioita, vähäiseen tai kohtalaiseen tarpeeseen tarkoitetuista suojista aina erittäin imukykyisiin alushousuihin, joten löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon.
  • Nämä yksinkertaiset vinkit voivat parantaa huomattavasti elämänlaatuasi ja auttaa jatkamaan jokapäiväisiä toimiasi luottavaisin mielin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Eturauhanen ja miesten virtsankarkailu

Eturauhanen ja virtsankarkailu eivät välttämättä ole kaikkien suosituimpia keskustelunaiheita. Silti on tärkeää tietää, miten ne vaikuttavat toisiinsa. Halusimme selventää aiheesta liikkuvia huhuja. Siksi kutsuimme Göteborgin Sahlgrenskan yliopistollisen sairaalan urologian osaston professorin ja ylilääkärin Ralph Peekerin keskustelemaan asiasta kanssamme.

Perustietoa inkontinenssista

Joka neljäs yli 40-vuotias mies kärsii jonkinasteisesta virtsankarkailusta, ja yhdelle kahdeksasta miehestä kehittyy inkontinessi jossain elämänsa vaiheessa. Paras keino ratkaisun löytämiseen on hankkia lisätietoa.