Maailmanlaajuinen hankintastandardimme

Kaikkien tavarantoimittajiemme on noudatettava maailmanlaajuista TENA-hankintastandardia, johon sisältyvät laatuun, tuoteturvallisuuteen ja ympäristöön liittyvät vaatimukset. Lisäksi se sisältää tavarantoimittajien eettiset toimintaohjeet, jotka kattavat ihmisoikeuksien ja työolojen kaltaiset aihealueet. Tavarantoimittajien on myös suoritettava itsearviointi Sedex-tietokannan kautta ennen kuin me suoritamme riskiarviointiin perustuvan auditoinnin vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi.  

”Maailmanlaajuinen hankintastandardimme kertoo, mitkä vähimmäisvaatimukset on täytettävä, jotta pääsee tavarantoimittajaksemme.”

Maria Mollberg, , vastuullisesta ja maailmanlaajuisesta materiaalihankinnasta vastaava johtaja

Panokset korkealla

Edellä olevalla videolla Maria Mollberg, vastuullisesta materiaalihankinnasta vastaava johtajamme, kertoo lyhyesti maailmanlaajuisen hankintastandardimme historiasta sekä vaatimuksista, jotka koskevat kaikkia kumppaniksemme haluavia toimittajia. 
 
Tässä muutamia tärkeimpiä seikkoja muistettavaksi:
 
 • Maailmanlaajuinen hankintastandardimme on tärkeä asiakirja, joka sisältää kaikki ne vähimmäisvaatimukset, joita jokaisen mahdollisen toimittajan on noudatettava päästäkseen yhteistyökumppaniksemme. Se kattaa kestävän kehityksen, laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristön. 
 • Maailmanlaajuinen hankintastandardimme sisältää myös toimittajien eettiset toimintaohjeet, jotka perustuvat kansainvälisiin ohjeisiin, kuten YK:n Global Compact -aloitteeseen ja ILO:n perussopimuksiin. Ne kattavat vaatimukset, jotka TENA-toimittajien on täytettävä ihmisoikeuksien, terveyden ja turvallisuuden, työntekijäsuhteiden ja eettisten liiketoimintakäytäntöjen suhteen. 
 • Kaikkien mahdollisten toimittajien on läpäistävä kolme vaihetta päästäkseen TENA-toimittajiksi: 
  • Allekirjoitettava maailmanlaajuinen hankintastandardi ja noudatettava sitä. 
  • Suoritettava itsearviointi SEDEXin kautta ja osoitettava, miten ihmisoikeuksia, työolosuhteita ja ympäristöaiheita käsitellään. 
  • TENA suorittaa mahdollisen toimittajan riskinarvioinnin ja eettisen auditoinnin (SMETA-auditointimalli), jotka kattavat työstandardien, terveyden ja turvallisuuden ja eettisten liiketoimintakäytäntöjen kaltaiset aihealueet. Toimittajien on noudatettava esim. työaikaan, palkkaan ja työntekijöiden ikään liittyviä paikallisia lakeja.  
 • Standardimme muuttuu koko ajan, sillä sopeudumme jatkuvasti sosiaalisiin, eettisiin ja ympäristöllisiin vaatimuksiin, joita sekä yhteiskunta että asiakkaamme ja kuluttajat esittävät.  
 • Päivitämme toimittajastandardiamme jatkuvasti varmistaaksemme, että se kattaa muuttuvat ihmisoikeuksiin ja ympäristöön, esim. muovien käyttöön tuotteissamme ja pakkauksissamme, liittyvät vaatimukset.