Kuva miehestä kävelemässä aurinkoisella rannalla kohti etäisiä kallioita ja sen päällä TENA Protects -ohjelman logo

TENA Protects -ohjelma

Meille positiivinen muutos alkaa ihmisten elämän parantamisesta laadukkailla tuotteilla. Se merkitsee kuitenkin myös vastuun ottamista vaikutuksestamme planeettaamme. Teemme tämän, yhdenmukaisesti YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutumisemme kanssa, keskittymällä sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristövastuuseen.

Suuri kuvake, jossa kolme henkilöä maapallon edessä

Sosiaalinen vastuu – paranna hyvinvointia, joka päivä

TENA auttaa ihmisiä elämään onnellisemmin, parempaa elämää. Laadukkaat, ekologiset tuotteemme ovat jo parantaneet miljoonien käyttäjien ja omaishoitajien hygieniaa ja terveysstandardeja. Sosiaalinen vastuu tarkoittaa sitä, että välittää ja uskaltaa rohkeasti puuttua sosiaalisiin ongelmiin, joihin toiset eivät uskalla tarttua.

Sosiaalisen vastuumme historia

Lähikuva sensoreista ja lukijasta TENA SmartCare Identifi -inkontinenssialushousujen etuosassa

2013

Näyttöön perustuvaa hoitoa uuden teknologisen innovaation avulla

Vuonna 2013 lanseerattu TENA Identifi™ on innovatiivinen ratkaisu hoitokodeille: Se pitää kirjaa asukkaan virtsankarkailusta ja auttaa siten hoitajia toimimaan virtsankarkailumallien tuntemuksen perusteella. Asukkailla esiintyy tällöin 62 % vähemmän virtsankarkailua1, ja lisäksi inkontinenssituotteiden vaihdon tarve vähenee 4 %1 ja jätettä muodostuu asukasta kohden 56 kg vähemmän vuosittain2
 
 
1) Tulokset 210:stä ennen–jälkeen-seurantaraportista, jotka tuotettiin TENA Identifillä™ Tanskassa kesäkuun 2013 ja kesäkuun 2015 välisenä aikana.
2) Tulokset perustuvat tietoihin 207 käyttäjästä 25 kunnassa Ruotsissa; maaliskuu 2017
Terveydenhuollon ammattilainen auttaa rollaattorilla liikkuvan iäkkään asukkaan saliin.

2011

Teemme yhteistyötä hoitokotien kanssa parantaaksemme hoidon laatua

TENA Palveluratkaisut on järjestelmällinen tapa lisätä asukkaiden hyvinvointia ja vähentää ympäristövaikutusta yhteistyössä hoitokotien kanssa. Vuosina 2011–2013 suoritettujen tutkimusten mukaan ohjelma voi vähentää inkontinenssiin liittyviä tehtäviä 44 %* ja jätemäärää 31 %*.
 
 
 
* Perustuvat ympäri maailmaa, pääasiassa Euroopassa, mutta myös Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa, vuosina 2011–2013 toteutetun 85–181:n TENA Palveluratkaisuja koskevan tapaustutkimuksen keskiarvoihin. Tulokset vaihtelevat maittain ja hoitokodeittain.
Jalkoja piirissä ruohikossa toisiaan kohti suunnattuina.

2011

Uudet innovaatiotavoitteemme: ihmiset ja luonto

Vuodesta 2011 lähtien vähintään 33 % uusista TENA-innovaatioista on saanut aikaan sosiaalisia ja/tai ympäristöllisiä parannuksia. Olemme parantaneet resurssitehokkuuttamme ja vähentäneet ympäristövaikutustamme ottamalla huomioon uusien innovaatioiden koko elinkaaren.
Suuri kuvake, jossa lehti maapallon edessä

Ympäristövastuu – parempia ratkaisuja ja hiilijalanjäljen pienentäminen

Me teemme jatkuvasti uusia havaintoja ja innovaatioita. Keksimme uusia tapoja parantaa ihmisten elämää, ja samalla pienennämme tuotteidemme ympäristöjalanjälkeä. Haluamme suunnitella ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluja yhteiskuntaan, jossa jätettä syntyy vähemmän ja jossa sitä kierrätetään ja käytetään uudelleen enemmän. Samanaikaisesti edistämme kestävän kehityksen mukaista kontinenssihoitoa. Kyse on siitä, että teemme enemmän vähemmällä.

Ympäristövastuumme historia

Science Based Targets -logo ja aaltoyhtälökuvake laskusuuntauksen merkkinä sekä iskulause ”edistämme yrityksen kunnianhimoisia ilmastotekoja”

2021

Sitoutuminen puhtaampaan ympäristöön: kunnianhimoiset ilmastovaikutuksen pienentämistavoitteet

Vuonna 2021 Science Based Targets -aloite hyväksyi tavoitteemme kasvihuonekaasujen vähentämisestä 35 prosentilla tuotannossa käytettävän energian ja sähkön osalta ja 18 prosentilla keskeisten raaka-aineiden, kuljetusten ja jätteen osalta. Tämä tarkoittaa, että ilmastositoumuksemme tukee nyt Pariisin sopimusta.
Tuulimylly ja aurinkopaneeleita

2020

TENA hankkii uusiutuvaa sähköä kaikille eurooppalaisille tehtailleen

Vuodesta 2020 lähtien kaikki Euroopan TENA-tehtaat ovat toimineet hankitulla uusiutuvalla sähköllä – joka on European Electricity Certification Systemin (EECS) kaltaisten ulkoisten laitosten sertifioimaa. Tämä muutos on pienentänyt hiilijalanjälkeämme 6 % ja vienyt meidät askeleen lähemmäksi tavoitettamme puolittaa hiilijalanjälki Euroopassa vuoteen 2030 mennessä.
Satoja vihreitä pikkuhousunsuojapakkauksia siirtymässä nopeasti tuotantolinjan liukuhihnalla.

2019

Haastava uusi tavoite ympäristöystävällisille pakkauksille

Vuonna 2019 sitouduimme tekemään pakkauksistamme täysin kierrätettäviä, käyttäen 85 % uusiutuvia ja kierrätysmateriaaleja. Olemme saavuttamassa tavoitetta nopeasti: vuoden 2022 lopulla uusiutuvien ja kierrätysmateriaalien osuus kaikkien Essity-tuotemerkkien pakkauksissa oli 80 %.
Valko-vihreä EPD-logo aurinkoisen metsän päällä

2017

TENA-tuotteiden ympäristöystävällisyys läpinäkyvämmäksi

Ympäristötuoteseloste on riippumaton vahvistus, josta käy ilmi kaikki ympäristötiedot tuotteen elinkaaren ajalta. Tämän standardin noudattaminen ja elinkaarianalyysi ovat luoneet vankan pohjan tuotteiden ympäristövaikutuksia koskeville myyntiväittämille.
Kaksi naista TENAn tuotantolaitoksella tutkimassa inkontinenssisuojaa

2016

Tuotantojätteen vähentäminen – uudet kunnianhimoiset tavoitteet

Matkallamme kohti tuotannon täydellistä jätteettömyyttä asetimme vuonna 2016 konkreettisen tavoitteen: kaikki Essityn tuotantolaitokset muuntavat kaiken syntyvän jätteen hyödyllisiksi materiaaleiksi tai energiaksi vuoteen 2030 mennessä.
Jalanjälkiä perätysten hiekkarannalla

2008

Haastava CO2-tavoite: TENA-tuotteiden hiilijalanjäljen pienentäminen 50 % Euroopassa

Vuodesta 2008 lähtien olemme pienentäneet tuotteidemme hiilijalanjälkeä 21–43 %*. Nämä ovat kriittisiä askeleita kohti kunnianhimoista tavoitettamme, joka on puolittaa hiilijalanjälki Euroopassa vuoteen 2030 mennessä.
 
 
*Vuosien 2008–2022 tulokset: TENA Flex –22 %, TENA-suojat ja -pikkuhousunsuojat –43 %, TENA Comfort –21 %, TENA Men –26 %, TENA-inkohousut ja -suojaavat alushousut –41 %, TENA Slip –32 %, TENA Bed –24 %