Röntgenkuva TENA-inkontinenssisuojasta ja yksityiskohtainen näkymä imuytimen kuiduista

Miten innovoimme vähentääksemme vaikutustamme?

Missiomme on vähentää tuotteidemme ja palvelujemme ympäristövaikutusta ja parantaa samalla miljoonien ihmisen elämänlaatua ympäri maailmaa muun muassa edistämällä kestävää kehitystä hoitotyössä. Tärkeintä tämän saavuttamisessa on elinkaariarviointi – maailmanlaajuisesti tunnustettu, kansainvälisiin standardeihin perustuva menetelmä, jolla mitataan tuotteiden vaikutusta niiden elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

TENA Protects -ohjelman logon vieressä tuotteen elinkaaren kunkin vaiheen kuvakkeet tekstin ”CO2 50 % vuoteen 2030 mennessä” ympärillä.

Tuotteen koko elinkaaren arviointi

TENA-tuotteen elinkaaressa on viisi vaihetta: raakamateriaalit, tuotanto, kuljetus, käyttö ja käytön jälkeinen vaihe. Käyttöä lukuun ottamatta – se on sinun vastuullasi – jokainen vaihe kattaa tietyn prosenttiosuuden tuotteiden hiilijalanjäljestä. Katsotaanpa, mitä tuotteidemme valmistukseen kuuluu, ja miten pystymme pienentämään hiilijalanjälkeä jokaisessa vaiheessa elinkaariarvioinnin ansiosta.

Kuvakkeet, joissa halkopino ja kaksi puuta vihreällä taustalla

Raaka-aineet

Tästä kaikki alkaa: paperimassan ja kuitukankaiden kaltaisista materiaaleista. Imuytimeen käytettävä paperimassa on peräisin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sijaitsevista vastuullisesti hoidetuista metsistä. Me käytämme superabsorbentteihin polymeereihimme (SAP) luotettuja toimittajia Euroopassa ja Aasiassa, ja kuitukankaat ovat peräisin Euroopasta ja Aasiasta toimittajilta, jotka yrittävät tunnistaa ja innovoida mahdollisuuksien mukaan aina vain parempia materiaaleja.
Kuvake, jossa tehdas ja tuulimylly vihreällä taustalla

Tuotantolaitokset

Tuotannon aikana raakamateriaaleja aletaan tutkia ja testata huolella, jotta varmistetaan, että ne täyttävät laatustandardimme. Sitten muodostetaan imuydin, joka päällystetään superabsorbentillä polymeerillä, jolloin imukyky paranee entisestään. 
 
Seuraavaksi lisätään kuitukangasta, liimoja ja joustomateriaalia mukavuuden takaamiseksi. Viimeisessä vaiheessa tuote muotoillaan lopulliseen muotoonsa – esimerkiksi pikkuhousunsuojaksi tai suojaaviksi alushousuiksi – ja pakataan kuljetusta varten.
Kuvake, jossa rekka ja kaksi pilveä sen yläpuolella vihreällä taustalla

Kuljetus

Logistiikassamme fiksuus on etusijalla. Kun siis tulee kuljetusten aika, teemme yhteistyötä mahtavien logistiikkakumppanien kanssa, etsien kaikkein lyhimmät reitit ja vähiten hiiltä tuottavat vaihtoehdot, kuten rautatie- ja merikuljetukset. Käytämme nykyään myös vähemmän pakkausmateriaalia kuljetusten aikana, ja siten saamme vähennettyä jätemäärää ja vaikutustamme vieläkin enemmän.
Kuvake, jossa pikkuhousunsuoja ja inkohousut vihreällä taustalla

Käyttö

Meidän vastuullamme on pienentää tuotteidemme hiilijalanjälkeä, mutta yhdessä voimme vaikuttaa vieläkin enemmän. Tässä sinä voit auttaa: käyttämällä oikeaa tuotetta, joka sopii tarpeisiisi tai hoidettavanasi olevan henkilön tarpeisiin istuvuuden ja imukyvyn suhteen, voit vaikuttaa paljonkin tuotteen kokonaishiilijalanjälkeen.
Kuvake, jossa liekki ja kierrätyslaatikko vihreällä taustalla

Käytön jälkeinen käsittely

Olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisia tavoitteita. Yksi suuri tavoite on kehittää TENA-tuotteita ja -palveluita kiertotalousyhteiskunnalle, jossa uudelleenkäyttöä lisätään ja jätteen määrää vähennetään. Se tarkoittaa vastuun ottamista koko elinkaaresta, tarkoittaen myös käytön jälkeistä vaihetta. Tämä matka sisältää joitakin suuria haasteita, mutta me innovoimme päivittäin ja keksimme jatkuvasti uusia ratkaisuja.