Tarinamme vastuullisuudesta

TENAn liiketoiminnan keskiössä on ihmisten suojaaminen. Kun maailmanlaajuinen tietoisuus ilmastokriisistä kasvoi vuosien saatossa, me pysyimme ajan hermolla. Paransimme tuotteitamme ja opimme askel kerrallaan. Keksimme uusia tapoja suojella sekä ihmisiä että planeettaamme. 
 
Tässä esittelemme muutamia käännekohtia matkan varrelta.
Tuulimylly auringonlaskun aikaan, aurinkopaneelit etualalla.

2020

TENA siirtyy uusiutuvaan sähköön kaikissa Euroopan tehtaissaan

TENA on sitoutunut pienentämään tuotteidensa tai palvelujensa hiilijalanjälkeä vuoteen 2030 mennessä. Yksi askel tämän saavuttamiseen on vaihtaminen uusiutuvista lähteistä, esim. vedestä, tuulesta tai auringosta, peräisin olevaan sähköön. Sähkö hankitaan tehtaillemme ulkoisesti ja sertifioidaan alkuperätakuiden avulla. Nämä sertifikaatit eivät ole meidän luomiamme, vaan European Electricity Certification Systemin (EECS) kaltaisten ulkoisten laitosten myöntämiä uskottavuuden varmistamiseksi. Toimimalla näin me tuemme uusiutuvan sähkön kehittämistä kaikilla markkina-alueilla.
Joutsenmerkki-logo vihreiden puiden muodostamaa taustaa vasten

2020

TENA-tuotteille Joutsenmerkki

Pohjoismainen Joutsenmerkki on yksi maailman vaativimmista ympäristösertifioinneista, joka arvioi tuotteen ympäristövaikutuksia sen elinkaaren keskeisissä vaiheissa. Tämän ikonisen logon ansiosta, joka on nyt valikoiduissa TENA-tuotteissa, voit olla entistäkin varmempi siitä, että valintasi jättää paremman jäljen planeettaamme.
TENA-tuotteita liukuhihnalla tuotantolaitoksessa.

2019

Haastava uusi tavoite ympäristöä enemmän huomioiville pakkauksille

Olemme sitoutuneet tekemään pakkauksistamme 100-prosenttisesti kierrätettäviä käyttämällä 85-prosenttisesti uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja. Tavoite lähestyykin nopeasti. Vuoden 2019 lopussa kaikissa Essityn brändien pakkauksissa käytettyjen uusiutuvien ja kierrätettyjen materiaalien yhteenlaskettu osuus oli 68 %.
Science based target (tieteeseen pohjautuvat tavoitteet) -aloitteen logo

2018

Sitoutuminen puhtaampaan ympäristöön: kunnianhimoiset ilmastovaikutuksen pienentämistavoitteet

Vuonna 2018 Science Based Targets -aloite hyväksyi uudet tavoitteemme kasvihuonekaasujen vähentämisestä 25 prosentilla tuotannossa käytettävän energian ja sähkön osalta ja 18 prosentilla keskeisten raaka-aineiden, kuljetusten ja jätteen osalta. Tämä tarkoittaa, että ilmastositoumuksemme ovat Pariisin sopimuksen mukaisia. 
Kolme lasta kirjoittaa rannalla viestiä ja painaa käden kuvia hiekkaan piirtämänsä sydämen sisälle.

2018

Toimintaan sitoutuminen: kestävän kehityksen toimintaohjelma

Huomioiden, miten syvälle ympäristöystävällisyys on juurtunut liiketoiminnassamme, rakennamme tulevaisuutemme kolmen uuden toimintaohjelman varaan: Hyvinvointi on välittämistä ja uskaltamista sekä tarttumista rohkeasti sosiaalisiin ongelmiin, joiden puolesta muut eivät uskalla taistella; enemmän vähemmällä tarkoittaa suuremman lisäarvon luomista käyttäen vähemmän resursseja; ja kiertotalous on uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettavien tuotteiden innovointia sekä uudelleenkäyttö- ja kierrätysratkaisujen tutkimista.
Auringonsäteet suodattuvat mäntyjen läpi heittäen valotäpliä tumman metsän pohjaan. EPD-logo on kuvassa päällimmäisenä.

2017

TENA-tuotteiden ympäristövaikutukset läpinäkyvämmäksi

Ympäristötuoteseloste on riippumattomasti vahvistettu ja siitä käy ilmi tuotteen ympäristötiedot sen koko elinkaaren ajalta. Tätä standardia noudattamalla TENA saa vankan pohjan tuotteidemme ympäristövaikutuksia koskeville väitteilleen. 
Kuusi värillistä paneelia ruudukossa, jokaisessa kuvake ja teksti valkoisella, ja niissä luetellaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet 3, 5, 6, 12, 13 ja 15.

2016

Rohkeita globaaleja suunnitelmia: sitoutuminen Yhdistyneiden kansakuntien (YK) kestävän kehityksen tavoitteisiin

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat suunnitelma, jonka avulla pyritään puuttumaan kaikkein kiireellisimpiin globaaleihin haasteisiin ja jonka tavoitteet on asetettu vuodelle 2030. Päätimme asettaa etusijalle ne yrityksellemme tärkeät tavoitteet, joista meillä on merkittävää asiantuntemusta ja joihin pystymme vaikuttamaan. Työskentely näiden tavoitteiden saavuttamiseksi tekee maailmasta paremman paikan.
Kaksi hymyilevää naista TENA:n tuotantolaitoksella tutkimassa imukykyistä tuotetta.

2016

Tuotantojätteen vähentäminen – uudet kunnianhimoiset tavoitteet

Matkallamme kohti tuotannon täydellistä jätteettömyyttä, olemme asettaneet konkreettisen tavoitteen: kaikki Essityn tuotantolaitokset muuntavat kaiken syntyvän jätteen hyödyllisiksi materiaaleiksi tai energiaksi vuoteen 2030 mennessä. 
Anturit valkoisen suojan pinnalla suuntautuvat ylöspäin pieneen nelikulmaiseen rasiaan, jossa on merkintä TENA.

2013

TENA Identifin™ lanseeraus – enemmän tietoa, paremmat tulokset, pienempi hiilijalanjälki

Terveydenhuollon ammattilaisille yksilöllisten tarpeiden ymmärtäminen on olennaisen tärkeää. TENA Identifi on uusi teknologia, joka rekisteröi käyttäjän virtsankarkailun ja antaa hoitajille mahdollisuuden toimia virtsaamisajankohtia ja virtsamääriä koskevan syvällisen tiedon pohjalta. Sen lisäksi, että käyttäjän reunavuodot vähenevät 62 %1, inkontinenssituotteiden vaihtotarve vähenee 4 %1 ja jätettä syntyy käyttäjää kohden 56 kg vähemmän vuodessa2.
 
 
 
1) Asiakkaiden 210 seurantaraportin ennen ja jälkeen -tulokset käytettäessä TENA Identifi™ -teknologiaa Tanskassa. Seurantaraportit laadittiin kesäkuun 2013 ja kesäkuun 2015 välisenä aikana.
2) Tulokset perustuvat tietoihin 207 käyttäjästä 25 kunnassa Ruotsissa; maaliskuu 2017 
Seitsemän jalkaparia muodostaa ympyrän pitkään vihreään ruohoon.

2011

Uudet tavoitteemme innovoinnille: Ihminen ja luonto

Ainakin 33 % uusista innovaatioista tuo nyt tullessaan yhteiskunnallisia ja/tai ympäristöön liittyviä parannuksia. Parannamme resurssien hankinnan tehokkuutta ja pienennämme ympäristövaikutustamme huomioimalla uusien innovaatioiden koko elinkaaren. 
Terveydenhoidon työntekijä auttaa hoitokodissa iäkästä naista kävelytuen kanssa.

2011

TENA Palveluratkaisut: kumppanuus hoidon laadun parantamiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi

TENA Palveluratkaisut on järjestelmällinen tapa lisätä asukkaiden hyvinvointia yhteistyössä hoitokotien kanssa ja jättää lisäksi paremman jäljen ympäristöön. Keskimäärin hoitokodit, joissa otetaan käyttöön TENA Palveluratkaisut, arvioivat inkontinenssiin liittyviin tehtäviin käytetyn ajan vähenevän 44 %* ja jätemäärän pienentyvän 31 %*.
 
 
 
* Ympäri maailmaa, pääasiassa Euroopassa, mutta myös Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa, toteutettujen 85–181:n TENA Palveluratkaisuja koskevan tapaustutkimuksen prosentuaaliset keskiarvot. Tulokset vaihtelevat maasta ja hoitokodista toiseen. 2011–2013 
Jalanjäljet häipyvät näkyvistä rannalla.

2008

Haastava uusi CO2-tavoite: TENA-tuotteiden hiilijalanjälkeä pienennettävä 50 %

Päivitys: tämän tavoitteen asettamisen jälkeen olemme onnistuneet pienentämään siteiden, pikkuhousunsuojien ja inkohousujen hiilijalanjälkeä 11–33 %, ja tätä vauhtia saavutamme tai jopa ylitämme 50 %:n tavoitteemme vuoteen 2030 mennessä.
80-luvun mainoskuvia, joissa näkyy Tenaform- ja Tenette-inkontinenssituotteita.

1983

TENA-tuotemerkin rekisteröinti – uusi luku mielenkiintoiseen tarinaan

TENA-tuotemerkki rekisteröitiin vuonna 1983, ja se on tuotteidemme tavoin kehittynyt ajan myötä. Vuosien aikana olemme kuunnelleet, innovoineet ja kehittäneet edelläkävijöinä uusia tuotteita. Vaatimattomasta alusta olemme kasvaneet maailman johtavaksi inkontinenssituotemerkiksi, johon luottavat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.
Kaksi valkotakkista tutkijaa tarkastelee muistiinpanojaan laboratoriossa.

1970-luku

Tuoteturvallisuus – mukanamme alusta lähtien

Tuoteturvallisuus on ollut keskeinen osa TENA-tuotemerkkiä alusta alkaen. Kaikki TENA-tuotteet käyvät läpi tarkat turvallisuusmenettelyt, ja niitä on turvallista käyttää aiottuihin käyttötarkoituksiin. Ne sisältävät materiaaleja, joita miljoonat ihmiset ovat käyttäneet lukuisissa imukykyisissä hygieniatuotteissa vuosien aikana kaikkialla maailmassa.
1960-luvun painetussa mainoksessa esiintyy malli, joka käyttää hävitettävää inkontinenssisuojaa.

1960-luku

Aloitetaan alusta: tabujen rikkomista, elämänlaadun parantamista

Yrityksemme juuret ovat 1960-luvulla, jolloin me (ruotsalaisena yhtiönä, jonka nimi oli silloin Mölnlycke) kehitimme ensimmäiset hävitettävät inkontinenssisuojat ja alushousut. Mainostimme ensimmäisinä inkontinenssituotteita avoimesti, lisäten tietämystä tästä yleisestä vaivasta ja sen hyväksymistä.