Miten usein suoja tulisi vaihtaa?

Oikeilla tuotteilla voi olla suuri merkitys inkontinenssin kanssa elävälle. Yhtä tärkeää on varmistaa, että näitä tuotteita käytetään oikein. TENA-suojat suojaavat erinomaisesti karkailulta ja hajuilta. Jos sinulla on kysyttävää suojien vaihtotiheydestä, ihoärsytyksen hoidosta tai suojan vaihtotiheydestä yöaikaan, löydät tästä suoria vastauksia kysymyksiin.

Kuinka monta kertaa suoja tulisi vaihtaa?

Yleisenä sääntönä voidaan pitää suojan vaihtamista 3–5 kertaa päivässä. Vaihtotarve saattaa vaihdella henkilöstä riippuen, ja siihen vaikuttavat useat tekijät, kuten ihon kunto, karkailun määrä ja käytettävä tuote. Tärkeää on vaihtaa inkontinenssituote aina ennen kuin sen imukyky ylittyy. Tämä estää vahinkokarkailun ja auttaa sen lisäksi välttämään ihohygieniaongelmia, joista saattaa aiheutua hajuhaittoja, ihotulehduksia ja epämiellyttäviä infektioita.

On myös tärkeää varmistaa, että suoja sopii yksilöllisesti juuri omiin tarpeisiin. Muista valita oikea koko, imukyky ja suojatyyppi. Varmista myös, että suoja istuu hyvin, napakasti ja miellyttävästi nivusalueella.  TENA-valikoimasta löydät useita erilaisia, imukyvyltään vaihtelevia suojia, jotka on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin ja elämäntyyleihin.

TENA-Article-How-often-change-pad-TENA-Discreet-pads-TENA-Level-1-shields-500x500.png

TENA-suojat miehille ja naisille

Olosi pysyy kuivana ja itsevarmana, päivin ja öin. Suunniteltu istumaan varmasti ja miellyttävästi sekä antamaan uskomatonta suojaa.

Miksi jotkut vaihtavat kuivan suojan uuteen?

Jokaisen keho ja iho on erilainen. Ja vaikka kaikki TENA-inkontinenssituotteet ovatkin pehmeitä ja imukykyisiä ja niissä on odour control -ominaisuus, jotkut käyttäjät – etenkin aktiivista elämäntyyliä suosivat – haluavat silti vaihtaa suojan useammin. Vaikka sinulla ei ilmenisikään runsasta virtsankarkailua, suojan vaihtaminen säännöllisesti saattaa tehdä olosta mukavamman. Tee juuri niin kuin itse koet parhaaksi. Ja muista pitää suojaa vaihtaessasi intiimialueen herkkä iho puhtaana ja suojattuna TENA-kosteuspyyhkeiden tai pesuvoiteen kaltaisilla hyvillä tuotteilla.

Miten ihoärsytystä hoidetaan?

Pitkäaikainen altistuminen kosteudelle saattaa aiheuttaa ihoärsytystä ja ihovaurioita. Siksi inkontinenssisuojan vaihtaminen usein on tärkeää – jo ennen kuin suoja on liian täynnä. Kuivuuden ylläpitäminen on aina eduksi. 
 
Jos iho silti ärsyyntyy, muista hoitaa sitä kunnolla. Pese iho ensin huolellisesti, käyttäen oikeita tuotteita. Kuivaa se sitten pyyhkeellä. Kun alue on puhdas ja kuiva, levitä suojavoidetta, joka parantaa ja rauhoittaa ihoa. Jos ärsytys jatkuu, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. 

Entäpä inkontinenssisuojan vaihtaminen yöllä?

Yö onkin sitten asia erikseen. Hyvä yöuni on äärimmäisen tärkeää terveydelle, ja inkontinenssituotteen tulee edistää nukkumista, ei häiritä sitä. 
 
Kokeile paremman ja pidemmän yöunen saamiseksi yösuojia. Naisille tarkoitetuissa TENA-yösuojissa, kuten TENA Discreet Normal Night -suojassa, on erityinen lie-down-protection-ominaisuus: suojan muoto ja pituus tehostavat nesteen vangitsemista suojan sisään makuuasennossa. Nämä suojat ovat myös kaiken kaikkiaan imukykyisempiä, joten nukkuminen häiriintyy vähemmän, heräät virkeänä – eikä suojaa tarvitse hävittää ennen aamua. 
 
Parempi imukyky yöllä on tärkeintä myös miehille. Esimerkiksi TENA Men Absorbent Protector -suoja Level 3 ja sen Dual Core Secure Absorption Zone voivat auttaa pitämään olon kuivana ja itsevarmana ja karkailun hallinnassa sekä päivällä että yöllä.

Et ole yksin.

Vaikka monine muotoineen onkin erittäin yleistä, sitä ympäröivä sosiaalinen häpeä voi vaatia tunneveronsa. TENA tekee paljon työtä kyseenalaistaakseen nämä negatiiviset näkemykset ja lisätäkseen tietoisuutta ja hyväksyntää. 
 
Jos sinulla on inkontinenssia mutta et ole käynyt lääkärillä, muista, ettei avun pyytäminen ole heikkouden vaan vahvuuden merkki. Ystävälle tai läheiselle uskoutuminen – vaikka se tuntuisikin aluksi pelottavalta – voi olla valtava helpotus. Lopuksi: kun käytät oikeita tuotteita, olet valmis jokapäiväisiin haasteisiin, ilman että joutuisit huolehtimaan virtsankarkailusta.
 
Ja mitä inkontinenssisuojan vaihtoväliin tulee, muista vaihtaa suoja aina ennen kuin se kastuu liikaa. Muista myös pitää intiimialue kuivana, puhtaana ja suojattuna – näin vaalit ihon luonnollista terveyttä. 

Jos haluat lisälukemista, saatat pitää seuraavista artikkeleista: