Kaitsun tarina

Lue Kaitsun tarina siitä, miten oikean malliset suojat istuvat ja toimivat aivan eri tavalla kuin omat viritykset

Tulevaisuus on valoisa virtsankarkailusta huolimatta

Kaitsu , 58

Kaitsun facekuva.jpg

- Yksi päivä elämässä teki pidätyskykyisestä miehestä pidätyskyvyttömän. Sitä oli aluksi hirveän vaikea hyväksyä, sanoo Kaitsu Sipola, 58 v hoitologistikko Kemistä. Tuo yksi päivä oli se, jolloin Kaitsulta poistettiin koko syövän takia vuonna 2022. – Tärkeitä oli oman perheen tuki ja se, että asioista alkoi puhua avoimesti ja pelkäämättä.

Hoitoalan ammattilaisena Kaitsulla oli periaatteessa hyvät tiedot eturauhassyöpäleikkauksen mahdollisista seurauksista, mutta todellisuus iski kuitenkin kovaa. – Sitä luulee tietävänsä mitä odottaa, kun on teoriatietoa ja työssään on hoitanut ihmisiä, joilla on virtsankarkailua. Mutta sitten kun tilanne oli omalla kohdalla, niin se oli shokki. Ajattelin, että ei voi olla totta! Aluksi ei ollut lainkaan pidätyskykyä, kertoo Kaitsu. – Ennen leikkausta sain kyllä urologeilta ja urologisilta hoitajilta hyvää tietoa, mutta jotenkin sitä ajattelee ettei voi minua koskea. Noin 3 viikkoa leikkauksen jälkeen tilanne rauhoittui niin, että Kaitsu uskaltautui ensimmäisen kerran ulos, pienelle lenkille. Ilokseen hän huomasi, että suoja pysyikin kuivana. Siitä alkoi toipuminen, jota edesauttoi sinnikäs lantionohjan lihasten jumppa ja perheen tuki. – Ilman oman perheen tukea olisin ollut hukassa, sanoo Kaitsu, - Arkaluontoiselle jutulle voi perhepiirissä välillä nauraakin. Esimerkiksi silloin, kun hoitotarvikejakelusta tupsahti 9 isoa laatikollista vaippoja, jotka täyttivät olohuoneen lattian.

- Alkuun saamani virtsankarkailusuojat eivät olleet miesten suojia. On aikamoinen harjoitus  muotoilla suorakaiteen muotoisesta naisten suojasta miehelle sopivaa suojaa. Eihän niistä saa millään toimivia, sanoo Kaitsu. – Kyllä se turhautti, kun siinä alkuvaiheessa on muutakin ajateltavaa, kuin että miten suojasta saa istuvan.
- Ammattini puolesta tiesin, että miehille on olemassa omia suojia. Niinpä menin markettiin ja ostin TENA Men -suojia. Aluksi tarvitsin isompia housunmallisia suojia ja vahvempia kuppimallisia suojia. Onneksi sain sitten toiveeni läpi hoitotarvikejakeluun ja nyt minulla on käytössä TENA Men Level 1 -suoja. Voin sanoa, että ero on kuin yöllä ja päivällä. Suorakaidevaippojen jälkeen on suorastaan luksusta käyttää nyt TENA Men -suojaa. Se on kevyt, huomaamaton ja näkymätön ja antaa todella sen suojan ja turvallisuuden tunteen, jota suojalta odottaa. Hienoa, että näitä tuotteita on suunniteltu miesten anatomiaa ajatellen. Ei kannata käyttää kotikonsteja ja omia virityksiä, kun on olemassa miehille suunniteltuja suojia.

Luotettavat ja oikeanmalliset suojat tuovat varmuutta Kaitsun arkeen, joka on alkanut sujua yhä paremmin. – Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on ollut avainasia. Otin tosissani harjoitukset ja jo muutamassa viikossa huomasin että harjoittelu auttaa ja suoja pysyy entistä pidempään kuivana.
– Pikkuhiljaa pitää hyväksyä, että virtsankarkailu on osa omaa arkea. Kun suhtautuu avoimesti asiaan eikä turhaan salaile, niin elämä on helpompaa. Oli yllätys kuinka monilla muilla miehillä on sama tilanne ja TENA Men -suojat käytössä. Ne ovat niin näkymättömiä ulospäin, että ei voisi arvata kenellä on suoja housuissa.
- Pystyn tekemään kaikkea mitä ennenkin ja koen että tulevaisuuteni on valoisa virtsankarkailusta huolimatta.