Pekan tarina

Lue Pekan tarina, miten hän sai varmuuden palata takaisin harrastusten pariin 

TENA Men -suojat voivat antaa miehelle oman elämän takaisin!

Pekka , 68

- Alku oli minulle rankanpuoleinen, sanoo Pekka Purovuo, 68-vuotias ´stadin kundi´, jolle eturauhassyövän leikkaus toi loppuiäksi inkontinenssin.  – Ymmärrän hyvin, että moni voi tässä tilanteessa pistää pään pensaaseen ja piiloutua. Mutta tiedän, että avoin asenne auttaa!

Pekan eläkepäivät tietoliikenneasiantuntijan töistä koittivat tammikuussa 2018 ja sitä oli tarkoitus juhlistaa pitkällä pohjoisenmatkalla. Innokkaana luontoihmisenä, vaellusta ja valokuvausta harrastavana miehenä Pekka odotti neljän vuodenajan kokemusta pohjoisen luonnossa. 
Toisin kävi: aggressiivinen eturauhassyöpä leikattiin samassa kuussa, seurasi sädehoito ja hormonilääkitys – ja iso muutos miehen arkeen. 
– Vaikka sairaalassa kerrottiin myös inkontinenssista ja suojien käytöstä, oli minulla aluksi asenne, että eihän tämä käy, olen mies! Koko tilanne kävi miehisyyden päälle. Sairaalasta saadut suojat olivat hankalia ja huonoja. oli aluksi todella runsasta ja välillä tuntui, että pystyykö tässä enää ikinä tekemään mitään, kertoo Pekka.
 
Toimelias mies ei kuitenkaan jäänyt sohvan pohjalle suremaan. Hän lähti mukaan eturauhassyöpäyhdistyksen vertaistukitoimintaan ja sai sitä kautta itsellekin apua. 
– Eturauhassyöpä ja mullistavat monella tavalla miehen elämää, parisuhdetta, harrastuksia… Koen, että avoimuus, keskustelu ja tilanteen hyväksyminen vievät elämää eteenpäin. Vertaistukihenkilönä toimiminen on opettanut itsellenikin, että apua kannattaa ottaa vastaan ja elämä jatkuu hyvänä, kun on asian kanssa sinut. Elämästä ylipäätään on hyvä keskustella, huumoriakaan unohtamatta! toteaa Pekka valoisasti. Avoimuudesta on Pekan mielestä pelkkää hyötyä. Juttuhetki samassa tilanteessa olleen kaverin kanssa antoi Pekalle myös vinkin miehille suunnitelluista TENA Men -suojista. 
– Hyvä tuote! Pärjään näillä nykyään tosi hyvin. Level 3 on nyt käytössä, toisinaan Level 2 ja kotona pärjään myös pienellä, mustalla suojalla. 
– Nämä suojat ovat antaneet varmuuden! Voin edelleen tehdä mitä haluan. Laitan Level kolmosen ja lähden pitkälle kävelylle tai vaikka siikaongelle tai metsälle kaverin kanssa. Otan vain varasuojan ja roskapussin mukaan ja jos tarvitsee, suojan vaihtaminen on nopeaa ja helppoa, puskassahan ne miehet muutenkin käy, nauraa Pekka, - Housunmallisiakin suojia olen kokeillut ja ne ovat myös hyviä, miellyttäviä päällä eivätkä ahdista. Ne sopivat hyvin vaikka pidemmälle hiihtolenkille.
 
Virtsankarkailusuojiin turvautuminen voi olla monelle miehelle vaikea paikka. Pekka kertookin, miten hän aluksi pyysi vaimoaan ostamaan tarvitsemiaan suojia apteekista ja päivittäistavarakaupasta. – Aluksi tuntui vaikealta apteekissa kysyä miesten suojia, mutta ihan hyvää palvelua sieltä henkilökunnalta sai, kunhan vain kysyi. Enemmän se on omasta päästä kiinni, miten asiaan suhtautuu… 
Nykyään Pekka saa tarvitsemansa TENA Men -suojat kunnan hoitotarvikejakelun kautta, kotiinkuljetuspalveluna. Se toimii hyvin ja helpottaa arkea. 
- Elämä jatkuu hyvänä kun tilanteen hyväksyy. Näiden suojien kanssa nyt eletään loppuelämä, eikä virtsankarkailu todellakaan estä menemästä kalaan, metsälle ja eräretkille. Nyrkkeilyharrastuskin jatkuu samassa porukassa kuin ennenkin. Uskallan ja voin tehdä asioita, joista on minulle iloa.  
Pekka kannustaakin kaikkia virtsankarkailusta kärsiviä miehiä ottamaan apua vastaan, käyttämään suojia ja pitämään kiinni asioista, jotka ovat itselle tärkeitä.
- Nämä suojat voivat antaa miehelle oman elämän takaisin! huudahtaa Pekka.