Inkontinenssisuojat miehille – miten usein ne tulisi vaihtaa?

Inkontinenssin hoitoon on tärkeää käyttää oikeita tuotteita. Aivan yhtä tärkeää on kuitenkin varmistaa, että näitä tuotteita käytetään oikein. Miesten TENA-suojat ovat huomaamattomia ja miehekkäitä, ja ne suojaavat todella hyvin virtsankarkailulta ja hajuilta. Mitä käyttöön tulee, annamme tässä suoria vastauksia siihen, miten usein suoja tulisi vaihtaa päivällä ja yöllä sekä miten ihoärsytystä hoidetaan.

Kuinka monta kertaa päivässä suoja tulisi vaihtaa?

Yleensä ottaen 3–5 vaihtoa päivässä on oikea määrä. Tämä tosin saattaa vaihdella riippuen useista tekijöistä, kuten ihon kunnosta, koetun karkailun määrästä ja käytettävästä miesten inkontinenssituotteesta. Tärkeintä on vaihtaa inkontinenssituote aina ennen kuin se ylittää imukykykapasiteettinsa. Tämä estää vahinkokarkailun ja auttaa sen lisäksi välttämään ihohygieniaongelmat, joista saattaa aiheutua hajuhaittoja, ihotulehduksia ja infektioita.
 
Suojan tulee sopia juuri sinun tarpeisiisi. Muista valita oikea koko, imukykytaso ja suojatyyppi. Varmista myös, että suoja istuu hyvin, napakasti ja miellyttävästi nivusalueella. TENA-valikoimasta löydät useita erilaisia, imukyvyltään vaihtelevia miesten suojia, jotka on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin ja elämäntyyleihin.
TENA Men Absorbent Protector -suoja, Level 1 ja Level 2

TENA-suojat miehille

Pidä olo kuivana ja virtsankarkailu hallinnassa, päivin ja öin. Istuu napakasti ja mukavasti, suojaa erinomaisesti.

Miksi jotkut miehet vaihtavat kuivan suojan?

Kaikki TENA-inkontinenssituotteet ovat miellyttäviä käyttää ja ehkäisevät hajujen syntymistä. Jokainen henkilö on kuitenkin erilainen, ja jotkut miehet – etenkin aktiivista elämää viettävät – saattavat haluta vaihtaa suojan useammin.
 
Vaikka suoja ei olisikaan todella märkä, vaihtaminen silloin tällöin pitää suojan raikkaana ja mukavan tuntuisena. Tee juuri niin kuin sinusta tuntuu parhaalta. Muista kuitenkin, että pidät suojaa vaihtaessasi intiimialueen ihon puhtaana ja suojattuna oikeilla tuotteilla.

Miten ihoärsytystä hoidetaan?

Pidempiaikainen altistuminen kosteudelle voi aiheuttaa ihovaurioita. Siksi onkin tärkeää vaihtaa inkontinenssituoja ennen kuin se täyttyy liikaa. Jos ärsytystä kuitenkin ilmenee, pese iho ensin oikeilla tuotteilla ja kuivaa se sitten pyyhkeellä. Kun alue on puhdas ja kuiva, levitä suojavoidetta, joka parantaa ja rauhoittaa ihoa. Jos ärsytys jatkuu, ota yhteyttä lääkäriin.

Entäpä inkontinenssisuojan vaihtaminen yöllä?

Yö onkin sitten asia erikseen. Hyvä yöuni on äärimmäisen tärkeää jokaisen miehen terveydelle, ja inkontinenssituotteen tulee auttaa nukkumista, ei häiritä sitä.
 
Paremman yöunen saamisen salaisuus on parempi imukyky. Esimerkiksi TENA Men Absorbent Protector -suoja Level 3 ja sen Dual Core Secure Absorption Zone voi auttaa pitämään olon kuivana ja itsevarmana ja karkailun hallinnassa, sekä päivällä että yöllä.

Et ole yksin

Miesten on erittäin yleistä ja normaalia, ja silti siihen liittyy edelleen itsepintaista sosiaalista häpeää. TENA tekee paljon työtä haastaakseen nämä negatiiviset näkemykset ja lisätäkseen hyväksyntää. Jos sinulla on inkontinenssia, mutta et ole käynyt lääkärillä, muista, että avun pyytäminen on itse asiassa vahvuuden merkki. Myös jollekulle läheiselle uskoutuminen voi olla ääretön helpotus.
 
Lopuksi: käyttämällä oikeita tuotteita olet valmis käsittelemään päivittäisiä haasteita ilman, että joutuisit huolehtimaan virtsankarkailusta. Ja mitä inkontinenssisuojan vaihtoväliin tulee, muista A) vaihtaa se aina ennen kuin se kastuu liikaa ja B) pitää intiimialue kuivana, puhtaana ja suojattuna – näin vaalit ihon luonnollista terveyttä ja pidät inkontinenssin hallinnassa.