TENA-tuotteiden ainesosat

Miljoonat ihmiset ovat vuosien ajan käyttäneet TENA-tuotteitamme turvallisesti joka päivä. Ymmärrämme, että sinulle on tärkeää kokea käyttämäsi tuotteet mukaviksi ja turvallisiksi. Kaikki TENA-tuotteet on valmistettu hyväksytyistä materiaaleista ja meillä on käytössä kauaskantoiset menettelyt sekä erittäin tiukat turvallisuusstandardit, joilla pyrimme varmistamaan, että tuotteidemme valmistuksessa käytetään ainoastaan turvallisia materiaaleja ja ainesosia ja että ne täyttävät kaikkien asianmukaisten lakien vaatimukset.
 
Materiaalit, joita käytämme kaikissa hygieniatuotteissamme, ovat sekä sisäisten että ulkopuolisten asiantuntijoiden perusteellisesti testaamia sen varmistamiseksi, että niitä voidaan käyttää turvallisesti aiottuun käyttötarkoitukseen ja että ne täyttävät kaikkien lakien ja asetusten vaatimukset. 
 
Avuksesi tuotteidemme sisällön ymmärtämiseen olemme laatineet tämän yhteenvedon eri materiaaleista ja niiden ainesosista. Alempana tällä sivulla on myös sanasto.
 

Onko TENA-tuotteiden käyttö turvallista?

Kaikki Essityn hygieniatuotteet ovat turvallisia kun niitä käytetään alkuperäiseen tarkoitukseensa. Tuotteet sisältävät yleisiä materiaaleja, joita miljoonat naiset ympäri maailmaa ovat käyttäneet vuosien ajan turvallisesti lukuisissa imukykyisissä hygieniatuotteissa. Raaka-aineiden valintaperusteena on yleensä niiden kyky imeä ja pitää sisällään nesteitä, estää ohivuotoja ja tarjota käyttömukavuutta.
 
Lisäksi teemme yhteistyötä EDANAn kanssa, joka on kuitukangas- ja vastaavien alojen kansainvälinen toimialajärjestö, varmistaaksemme, että noudatamme tiukimpia ympäristö- ja tuoteturvallisuusstandardeja. Edanan jäsenet ovat vapaaehtoisesti sitoutuneet imukykyisten hygieniatuotteiden korkeaan laatuun ja turvallisuuteen.
 

Mainitaanko pakkauksessa kaikki käytetyt materiaalit?

Tätä ei tällä hetkellä vaadita laissa. Kuluttajia auttaaksemme kerromme mahdollisten hajusteiden käytöstä, jotta niille yliherkät voivat varautua asiaan.
 
Alla olevassa taulukossa näkyvät tuotteiden tärkeimmät raaka-aineet. Niiden valintaperusteena on niiden ylivoimainen kyky imeä ja pitää sisässään nesteitä.
 

Mitä TENA-tuote sisältää?

 
Tuotteen osaMateriaaliTehtävä
Pintamateriaali Polypropeenista/polyeteeni-polyestristä/viskoosista valmistettu kuitumateriaali. Tuote pitää olosi kuivana ja mukavana imemällä nesteen itseensä. 
Nestettä imevä kerros Puu- tai polyesterikuidusta koostuvaa huokoista materiaaliaKuljettaa nestettä tuotteen pinnasta sen keskiosaan, mihin neste varastoituu.
Imukykyinen ydinPaperimassa, paperimassan ja superabsorbenttien yhdistelmä suojiin ja alushousunsuojiin. Joissakin tuotteissa käytetään huokoista, paperipohjaista materiaalia.Imee nesteet ja pitää ne sisällään.
TeippiTeippi koostuu eri polymeereistä ja synteettisistä hartseista.

Sillä on kaksi eri tehtävää:

  1. se yhdistää tuotteen eri kerrokset toisiinsa
  2. ja kiinnittää tuotteen alushousuihin.
TaustamateriaaliPolyeteenikalvo. Joissakin pikkuhousunsuojissa käytetään kuitumateriaalia.Estää ohivuotoja.
KiinnitysmateriaaliPolymeerimateriaalitPitää tuotteen paikallaan. 
Joustava materiaaliPolymeerimateriaalitAntaa tuotteelle hyvän istuvuuden.
Tuoksu (vain tietyissä tuotteissa)Hajuste Antaa tuotteelle raikkaan tuoksun.
PainatusPainoväriKorostaa tuotteen muotoa ja toimivuutta. 
SuojapaperiSilikonipinnoitettu paperi.Paperi joka suojaa tuotteen takana olevaa teippiä.
Yksittäispakkaus (koskee tiettyjä tuotteita) Polyeteenikalvo, joka on joissakin tuotteissa silikonipinnoitettu.  Suojaa tuotetta, niin että voit pitää mukana yksittäistä tuotetta sen likaantumatta.
Tuotteen ulkopakkausPolyeteenipussit tai laatikko.

Suojaa tuotetta. Tämän pakkauksen näet kaupan hyllyllä.


Sanasto 

Uusiutuva paperimassa: Vastuullisesti hoidetuista metsistä hankitusta puukuidusta tehtyä massaa. Massaa käytetään suojissa ja pikkuhousunsuojissa. 

Kuitumateriaali (kuitukangas): Ohutta, tekstiiliä muistuttavaa materiaalia. Termiä käytetään tekstiiliteollisuudessa materiaaleista, jotka eivät ole kudottuja eivätkä neulottuja, kuten huovasta.

Polymeerit Pitkäketjuisia molekyylejä, jotka voivat olla joko luonnollisia tai synteettisiä. Esimerkiksi muovi ja oma DNA:si koostuvat polymeereistä. 

Polypropeeni/polyeteeni/polyesteri: maailman yleisimpiä muovityyppejä. Käytetään monissa jokapäiväisissä tuotteissa, alusvaatteista peitteisiin.

Superabsorbentti polymeeri (SAP): Käytetään kosteudenpidätyskykynsä vuoksi. Käytetään yleisesti suojissa, vaipoissa ja harsotaitoksissa.

Synteettinen hartsi: viskoosisia nesteitä, jotka kovettuvat nopeasti, mikä tekee niistä ihanteellisia materiaalien yhdistämiseen. 

Mikäli haluat lisätietoa, voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä Ota yhteyttä -lomaketta sivun alaosassa.