Richardin tarina

Lue Richardin tarina siitä, miten hänen onnistui saada virtsankarkailuongelma hallintaan.

MINUSTA ON TULLUT OMA VALMENTAJANI

Richard , 66

Kyllähän jokainen tietää, ettei täällä ikuisesti olla. Oli silti hirveä shokki saada diagnoosi eturauhassyövästä. Minulle tehtiin eturauhasleikkaus huhtikuussa 2011, ja kaikki meni oikein hyvin. Jouduin aluksi käyttämään katetria, mikä oli aika sotkuista. Kun se otettiin pois, pääsin juttelemaan urologin kanssa. Halusin jatkaa normaalia elämää mahdollisimman nopeasti.

Alussa en pystynyt kontrolloimaan virtsasuihkua, koska eturauhasen poisto oli heikentänyt lantionpohjan lihaksia. Minulle suositeltiin harjoituksia sekä erityisesti miehille tarkoitettuja suojia. Se tuntui ensin vähän oudolta, mutta havaitsin, että suojat ovat todella huomaamattomia. Puhun tästä edelleen aivan avoimesti.
 
Olen huomannut, että oma käytös vaikuttaa muihin. Jos asennoituu asiaan rauhallisesti ja avoimesti, se vaikuttaa muihinkin. En tarkoita, että mainostaisin tätä. Mutta kun asia tulee puheeksi, yritän olla nolostumatta. Tämä on elämän tosiasia, johon täytyy vain sopeutua.
 
Olen tehnyt ahkerasti harjoituksiani ja minusta on tullut oma valmentajani. Ja kova työ on tuottanut tuloksia. Toipuminen ei ole ollut nopeaa, mutta edistystä tapahtuu koko ajan. Tavoitteeni on pärjätä 3–4 tuntia käymättä vessassa.  Haluan myös päästä eroon suojista. Siihen on vielä vähän matkaa, mutta kaiken kaikkiaan tuntuu hyvältä, että olen saanut suuren osan elämääni takaisin.