Autamme miehiä hallitsemaan inkontinenssiaan

Joka neljäs mies kokee jonkinmuotoista virtsankarkailua1, mutta vain 5–7 % heistä käyttää tarkoitukseen suunniteltua suojaa2. Tässä piilee upea mahdollisuus, jonka puitteissa TENA Men voi auttaa sinua tukemaan näitä miehiä, joilla esiintyy inkontinenssia, ja samalla kasvattamaan omaa liiketoimintaasi. Se tarkoittaa parempaa huolenpitoa kaikista.

Poistamme miesten inkontinenssiin liittyvän häpeän

”Virtsankarkailu miehillä on yleistä, erityisesti myöhemmällä iällä, mutta monilla miehillä vaiva jää edelleen diagnosoimatta, minkä vuoksi he jäävät paitsi nykyaikaisen hoidon eduista”, sanoo professori Ian Milsom, Göteborgin kontinenssitutkimuskeskuksen johtaja. 

”Miehet ovat usein hämillään ongelmastaan tai he eivät tiedä, että apua on saatavilla”, sanoo professori Milsom. 

Miesten virtsankarkailuun liittyvän häpeän poistaminen voi tukea asiakkaittesi hyvinvointia ja lisätä sitä todennäköisyyttä, että he ostavat oikean tuotteen sinulta aina vain uudelleen.

Miehet avautuvat arkaluonteisista terveysaiheista

Miesten virtsankarkailun syyt ja tyypit

Miesten inkontinenssia, jota kokevat useimmiten yli 40-vuotiaat miehet, on useita eri tyyppejä. Tässä on muutamia yleisimpiä. 

Huomaathan, että on parasta suositella käyntiä lääkärillä tai muulla terveydenhuollon ammattilaisella inkontinenssin mahdollisten syiden ja hoitojen kartoittamiseksi.


Pakkoinkontinenssi

Pakkoinkontinenssi määritellään tahattomaksi virtsankarkailuksi, johon liittyy voimakas virtsaamistarve tai -pakko. Syyn määrittely voi olla vaikeaa, koska pakon tunnetta voi aiheuttaa useampikin tekijä virtsatietulehduksesta aina lääkityksiin ja suurentuneeseen eturauhaseen saakka.

Tietenkin liiallinen juominen voi johtaa toistuviin WC-käynteihin, mutta niin voi liian vähäinenkin juominen, jonka takia virtsa konsentroituu liikaa ja ärsyttää virtsarakon limakalvoa.


Ponnistusinkontinenssi (SUI)

Ponnistusinkontinenssia esiintyy, kun virtsarakkoon kohdistuu painetta, esim. liikunnan tai aivastelun aikana, eivätkä lantionpohjan lihakset pysty tukemaan virtsateitä tarpeeksi estääkseen karkailun. Tämä on naisten yleisin inkontinenssityyppi – miehillä se on yleensä eturauhasleikkauksen sivuvaikutus.


Virtsaamisen jälkeinen tiputtelu

Joillakin miehillä esiintyy virtsaamisen jälkeistä tiputtelua. Tätä esiintyy, jos virtsaa jää virtsaamisen jälkeen jäljelle virtsaputkeen.


Jälkitiputtelu

Tämä tarkoittaa virtsan kulun hidastumista noroksi tai tiputteluksi, joka on vaikea pysäyttää tai saada loppumaan.


Neurogeeninen virtsarakko

Myös aivotoimintaan (kuten MS-taudissa tai Parkinsonin taudissa) ja selkäytimen tai hermojen vaurioitumiseen liittyvät ongelmat voivat heikentää virtsarakon hallintaa.


Ylivuotoinkontinenssi

Ylivuotoinkontinenssia esiintyy, kun virtsarakko ei tyhjene kokonaan ja ylitäyttyy. Tämä liittyy yleensä suurentuneeseen eturauhaseen ja aiheuttaa virtsarakon ylilaajentumista ja tahatonta karkailua. Oireisiin saattavat kuulua vaikeudet virtsaamisen aloittamisessa, tunne, ettei virtsarakko ole tyhjä virtsaamisen jälkeen, katkonainen tai heikko virtsasuihku ja tiheä virtsaaminen yöllä. Se saattaa johtua myös tietyntyyppisistä lääkkeistä tai hermovauriosta.

Tapaa asiakas – Peterin tarina

Virtsankarkailu miehillä on luultua yleisempää, etenkin yli 40-vuotiailla miehillä. Inkontinenssia esiintyy yhdellä neljästä miehestä, ja Peter on yksi näistä miehistä. Näin se vaikutti häneen.

Oikean tuotteen suosittelu

TENA Men tarjoaa huomaamatonta suojaa vähäisestä vaikeaan virtsankarkailuun laajalla suoja- ja inkohousuvalikoimallaan. Inkontinenssisuojat miehille on suunniteltu nimenomaan miehen vartalolle, ja tuotteet lukitsevat nesteen sisäänsä ja ehkäisevät tehokkaasti hajujen syntymistä. Olivatpa asiakkaasi tarpeet mitkä hyvänsä, hän löytää oikean tuotteen TENA Men -valikoimasta.

Lue lisää täältä

Miesten virtsankarkailu: miten siitä kannattaa keskustella?

TENA on johtanut inkontinenssista käytävää keskustelua jo yli 60 vuoden ajan. Olemme käyttäneet tätä kokemusta koostaaksemme avuksesi oppaan täynnä neuvoja, joiden avulla voit ottaa miesten inkontinenssin puheeksi. Keskustelun pohjalta voit suositella asiakkaallesi parhaita mahdollisia miesten inkontinenssisuojia.

Lataa keskusteluopas nyt

Jos asiakkaan tila vaikuttaa vaikealta, on tärkeää ohjata häntä kääntymään lääkärin puoleen.

Aiheeseen liittyvää luettavaa

References

1Male Urinary Incontinence Prevalence Study 2013 (US,UK,DE,IT,FR,MX,RU).  

2Irwin DE et al, Department of Epidemiology, University of North Carolina, Chapel Hill, NC. Worldwide prevalence estimates of lower urinary tract symptoms, overactive bladder, urinary incontinence and bladder outlet obstruction. September 14; 2010  

3Gfk. Male Consumer Journey, DE, 2012. Data on file.  

4Men Consumer Journey research, 2012, Germany, 608 interviews  

5Healthwatch Cornwall, Community Pharmacies in, Cornwall Report, October 2015