Inkontinenssi ja hygienia

Inkontinenssi ja hygienia

Puhtaus on inkontinenssista kärsivän henkilön hoitamisen tärkeä osa-alue. Puhtaudesta huolehtimisella on suuri merkitys läheisesi onnellisuudelle ja mukavuudelle. 

Miksi hygienia on niin tärkeää?

Ikääntyvä iho on jo valmiiksi herkkä. voi tehdä siitä vielä haavoittuvamman. Näin voi käydä, jos virtsan aiheuttama kosteus ja/tai ulosteet ovat iholla pitkään. Tällöin iho ei välttämättä pysty muodostamaan itselleen suojaa. Iho saattaa alkaa vaurioitua. Kun iho on auki, sen sisään voi tunkeutua epämiellyttävää ihoärsytystä aiheuttavia bakteereita.

Miksi ei perinteistä saippuaa?

Ajattelet ehkä, että säännöllinen pesu ratkaisee ongelman. Usein toistuva puhdistaminen vedellä ja tavallisella saippualla voi kuitenkin pahentaa tilannetta. Tavallisella saippualla peseminen voi kuivattaa ihoa ja heikentää sitä lisää. Seurauksena voi olla ihoärsytystä, joka yhdessä inkontinenssin kanssa voi heikentää ihon kykyä ehkäistä infektioita. 
 
Mikään näistä ei kuulosta kovin miellyttävältä. Sinä voit kuitenkin auttaa läheistäsi monin tavoin pitämään hyvää huolta ihostaan.

Ihonhoitovinkkejä sinulle ja läheisellesi

Monet hoitajat ovat havainneet, että perinteisen vedellä ja saippualla puhdistamisen korvaaminen tuotteilla, jotka puhdistavat ilman vettä, on yksinkertaistanut rutiineja. Nämä tuotteet auttavat myös antamaan ikääntyvälle iholle tauon jatkuvasta, mahdollisesti ihoa kuivattavasta vedellä pesemisestä. 
 
TENA Wash Cream Pesuvoide on mieto, ilman vettä puhdistava puhdistusaine, joka lisäksi kosteuttaa ja suojaa ikääntyvää ihoa.
 
Ehkä yllätyt huomatessasi, että myös hiusten pesu onnistuu ilman vettä. Tämä on erityisesti avuksi omaishoitajille, joiden läheinen joutuu viettämään suurimman osan ajastaan vuoteessa. Kokeile TENA Shampoo Cap Hiustenpesumyssyä, kun haluat pitää läheisesi hiukset hyväntuoksuisina ja raikkaina.
 
Ei ole mikään uutinen, että voi aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja, jotka voivat laskea läheisesi itsetuntoa ja tehdä olon epämukavaksi. On kuitenkin tärkeää olla käyttämättä liian hajustettuja tuotteita, jotka vain peittävät hajut. TENAn ilman vettä puhdistavat ihonhoitotuotteet saavat läheisesi tuntemaan olonsa raikkaaksi. Sen lisäksi ne auttavat hajujen hallinnassa ja poistamisessa. 
 
Voit yksinkertaistaa läheisesi hygieniarutiinia vielä enemmän käyttämällä monikäyttötuotteita, esimerkiksi TENA Shampoo & Shower Suihkushampoota. Näin voit käyttää kahden tuotteen sijaan ainoastaan yhtä tuotetta ja pestä läheisesi ihon ja hiukset samanaikaisesti.
 
Teet läheisesi päivittäisistä hygieniarutiineista yksinkertaisia ja helppoja, kun pidät saatavilla useita erityyppisiä kertakäyttöisiä pyyhkeitä. 
 
  • Kertakäyttöiset pesulaput voivat olla avuksi ehkäistäessä infektioiden leviämistä. Uudelleenkäytettävät pyyhkeet saattavat joskus levittää infektioita.
  • Kertakäyttöiset kosteuspyyhkeet ovat erittäin käteviä. Niillä raikastat läheisesi olon nopeasti ja helposti peseytymisten välillä tai auttaessasi läheistäsi vaihtamaan inkontinenssisuojansa.
Löydät alta lisätietoa erikoisvalmisteisista TENA-pesulapuista ja kosteista pyyhkeistä. Niiden avulla teet läheisesi hygieniarutiinista nopean ja helpon. Näiden tuotteiden erikoisrakenteen ja pehmeän materiaalin ansiosta saat puhdistettua ja rauhoitettua läheisesi herkän ihon hellävaraisesti. 
 

Tarkistuslista avuksesi

On hyvä olla aina valmis ja varustautunut läheisen puhdistamiseen hänen kaivatessaan apuasi. Alta löydät luettelon tuotteista, joita kannattaa pitää käsillä kotona tai matkustettaessa. Kun pidät näitä tuotteita saatavilla, voit pitää läheisesi olon puhtaana ja mukavana vuorokauden ympäri. 
 
  • Kertakäyttöiset kosteuspyyhkeet (nopeaan puhdistamiseen) ja pesulaput vedellä pesemiseen
  • Kertakäyttöiset pesukintaat
  • Vaihtoalusvaatteet, vaihtoinkontinenssituotteet (vyö-/teippivaipat tai  kotona tai matkatessa sattuvien vahinkojen varalta) 
  • Hellävaraiset puhdistustuotteet tai pesuvoiteet käytettäväksi veden kanssa tai ilman vettä (etenkin, jos läheisellesi sattuu vahinkoja usein tai ette ole kotona)
  • Erikoissuuret suljettavat muovipussit (likaantuneille vaatteille ja/tai käytetyille inkontinenssituotteille)