Paremmat yöunet läheisellesi ja sinulle

Hyvä yöuni on äärettömän tärkeää läheisesi terveydelle – ja myös omalle terveydellesi. Mutta kun hoidat iäkästä henkilöä, ei katkoton yöuni ole aina itsestäänselvyys. Siksi olemme kehittäneet TENA ProSkin Pants Night , joissa on Lie Down Protection -ominaisuus. Niiden avulla varmistat paremmat yöunet läheisellesi – ja itsellesi.  
 
Mitä sinun ja läheistesi terveyteen tulee, uni on aivan yhtä tärkeää kuin ruokavalio ja liikunta. Säännöllinen keskeytymätön uni on useimmille meistä pyhä asia: meidän kaikkien on palauduttava ja elvyttävä, korjattava lihaskudosta ja tuotettava hormoneja. Nukkuminen lisää keskittymiskykyä, vähentää sydänsairauksien riskiä ja vahvistaa immuunijärjestelmää.  
 
Erityishoidon tarpeessa olevien ikäihmisten yöaikaisiin WC-käynteihin ilman avustusta liittyy riskejä. Tutkimuksessa1, jossa tutkittiin yli 60-vuotiaiden sairaalapotilaiden yli 400 kaatumista, todettiin, että yli 1/3 kaikista kaatumisista liittyi WC-käynteihin, ja lähes puolet näistä tapahtui yöllä. Tutkimuksessa ilmeni myös, että suurin osa kaatumisista johtui riittävän avun puutteesta.  
 
Olosuhteet kotona saattavat tietenkin olla hyvin erilaisia. Mutta selvää on, että kiirehtiminen WC:hen yksin yöllä on riskitekijä iäkkäämmille henkilöille. Hoitaja voi tehdä paljonkin riskin vähentämiseksi, ja hyvä yöaikainen rutiini on erittäin tärkeä. Mielenrauhaa läheiselle saattaa tuoda myös tieto siitä, että hänen käytössään on luotettava TENA-tuote, kun hän esimerkiksi suuntaa WC:hen varovasti yöllä tai odottaa avun saapumista. 
 
TENA ProSkin Pants Night on suunniteltu erityisesti yökäyttöön. Housujen takaosa on 16 % imukykyisempi2, mikä on tärkeää makuuasennossa oltaessa. Erittäin imukykyinen kaksoisydin puolestaan imee kosteuden sisäänsä nopeasti, ja lisäksi housuissa on reunavuotosuojat. Housut tukevat omatoimista WC:ssä käymistä, ja ne on helppo pukea ja riisua normaalien alushousujen tapaan, mikä myös tukee omatoimisuutta. 
 
TENA ProSkin Pants Night Inkohousut on valmistettu hengittävistä, kankaanomaisista materiaaleista, jotka sallivat ilman kiertämisen. Kolmitehoinen suoja toimii erinomaisesti: se takaa kuivan olon, pehmeyden ja vähentää mahdollisia reunavuotoja. Jopa 99 % hoitajista toteaa näiden inkohousujen tuntuvan kuivilta koko yön3, ja laboratoriotesteissä niiden on osoitettu olevan 32 % kuivemmat seitsemän käyttötunnin jälkeen4. Lisäksi: kaikkien TENA ProSkin -tuotteiden tapaan nämäkin inkohousut on testattu dermatologisesti, ja ne ovat Skin Health Alliancen hyväksymät. 
 
Onko sinulla läheinen, jonka unta virtsarakko-ongelmat häiritsevät? Lue lisää TENA ProSkin Pants Night Inkohousuista ja mistä niitä voi ostaa tai mistä voit tilata ilmaisen näytteen.  
 
[1] Rose G, Decalf V, Everaert K, Bower WF. Toileting-related falls at night in hospitalised patients: The role of nocturia. Australas J Ageing. 2019;00:1-7. https://doi.org/10.1111/ajag.12696
 
[2] Verrattuna TENA ProSkin Pants Super Inkohousuihin
 
[3] 5602: TENA Pants Night, kotona suoritettu kuluttajatesti, Puola, marraskuu 2019, n=128
 
[4] Laboratoriotesteissä on osoitettu, että TENA ProSkin Pants Night on merkittävästi kuivempi (32 %) 7 tunnin kuluttua (SIS-Rewet-laboratoriotiedot ja TENA ProSkin Pants Nightin vs. TENA ProSkin Pants Superin mittaus 7 tunnin kuluttua).