Miten virtsankarkailu ja läheisyys sovitetaan yhteen

Kyllä – voit yhä nauttia seksistä

yhdynnän aikana on yleisempää kuin luullaan, ja sitä voi sattua kaikenikäisille naisille. Karkailun määrä ja tiheys voi vaihdella paljonkin riippuen virtsankarkailun tyypistä. Voit itse vähentää karkailua tai jopa välttyä siltä kokonaan tietyillä konsteilla. Ehkä tärkein neuvo on: keskustele asiasta kumppanisi kanssa. Läheisyyttä on helpompi vaalia parisuhteessa, kun kumppanit luottavat toisiinsa ja ymmärtävät toisiaan.
 
Näin vältät virtsankarkailun yhdynnän aikana:

  • Tyhjennä virtsarakko. Tyhjentämällä virtsarakon ennen yhdyntää voit vähentää virtsankarkailun riskiä ja määrää merkittävästi. Myös teen, kahvin ja alkoholin kaltaisten juomien välttäminen auttaa usein.
  • Harjoita lantionpohjan lihaksia. Tutkimusten mukaan säännöllisesti lantionpohjan lihasten harjoituksia tekevät naiset kokevat vähemmän virtsankarkailua yhdynnän aikana. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen voi myös voimistaa orgasmeja. 
  • Kokeilkaa asennon vaihtamista. Joissakin asennoissa virtsarakkoon ja virtsaputkeen kohdistuu vähemmän painetta.

Keskustele lääkärisi kanssa. Saattaa vaikuttaa ilmiselvältä, mutta älä ujostele keskustella lääkärisi kanssa yhdynnän aikana tapahtuvasta virtsankarkailusta. Virtsankarkailua voidaan hoitaa, ja lääkärisi voi antaa sinulle käytännön neuvoja tai ohjata sinut erikoislääkärille.