Margaret, 60, kertoo elämästään inkontinenssin kanssa

"Minun oli vaikea elää hetkessä"

Margaretin tarina

"Olen 60-vuotias nainen, ja rakastan retkeilyä ja grillailua ystävien kanssa. En koskaan ajatellut, että estäisi rakkaan ulkoiluharrastukseni. Jopa yksinkertaisemmista nautinnoista, kuten lempikirjan lukemisesta kuistilla, tuli työlästä. Odotin aina innokkaasti viikonloppuja ja niiden viettämistä ulkoillen, seikkailunhaluani ruokkien, mutta ikävä kyllä kaikki muuttui. Minun oli vaikea elää hetkessä, kun jouduin koko ajan etsimään lähintä vessaa. Huomasin, että virtsankarkailuni johtui sädehoidosta, jota olin saanut syöpää sairastaessani. Voin ylpeänä todeta, että voitin syövän, mutta pian eteeni ilmestyi uusi haaste – virtsankarkailu.
 
Toimin koordinaattorina ohjelmassa, jossa autetaan kodittomia veteraaneja, ja ajastani kuluukin suuri osa matkoilla kulkiessani ympäri Kentuckyä. Kun päivästä kului monta tuntia autossa ilman mahdollisuutta päästä vessaan, en tiennyt, miten hallitsisin äkilliset karkailut ja vuodot. Samalla myös itsevarmuuteni heikkeni. Intohimonani on auttaa hädänalaisia ihmisiä, ja olin kauhuissani joutuessani vakavasti harkitsemaan työni lopettamista virtsankarkailun aiheuttamien ongelmien takia.
 
Etsin epätoivoisesti ratkaisua ja keskustelin lähimmän ystäväni kanssa, jolla oli myös esiintynyt sädehoidon aiheuttamaa virtsankarkailua. Ystäväni syöpälääkäri kertoi hänelle inkontinenssisuojista, jotka on suunniteltu erityisesti kaikentyyppistä virtsankarkailua silmällä pitäen. Hän ehdotti, että kokeilisin TENA-suojia.
 
Viivyttelin jonkin aikaa ennen suojien kokeilemista, koska en ollut varma, olisivatko ne oikea vaihtoehto minulle. Mutta kun halusin todellakin elämän takaisin omaan hallintaani, noudatin ystäväni neuvoa ja kokeilin ilmaista TENA-suojien näytettä. En ymmärtänyt asiaa silloin, mutta löysin uuden matkakaverin! Minuun teki vaikutuksen tuotteen hengittävyys ja huomaamattomuus. Enää ei tarvinnut huolehtia, että ohivuodot hidastaisivat matkantekoani. Ja mikä tärkeintä: pääsin perille näyttäen raikkaalta ja myös tuntien oloni raikkaaksi. TENAn ansiosta voin jatkaa rakastamani työn tekemistä itsevarmana.
 
Kun olen selättänyt syövän ja saanut takaisin vapauteni, olen tyytyväinen, että osasin käyttää hyväkseni tarjolla olevia apukeinoja, esimerkiksi TENA-tuotteita. Nyt voin olla juuri se menevä nainen, joka olenkin."