Miten tulen toimeen virtsankarkailun kanssa vaihdevuosien aikana

Vanhenemiseen liittyy useita etuja. Keräämäsi elämänkokemuksen avulla olet saanut itseluottamusta, ja tiedät, mikä elämässä on tärkeintä.  Sinulla on mahdollisesti jo aikuisia lapsia ja aikaa tehdä nyt kaikki se, mikä jäi odottamaan lasten ollessa pieniä tai urasi aloittamisen vaatiessa keskittymistä työntekoon? On lopultakin sinun aikasi aloittaa juuri se harrastus tai matkustaa siten kuin aina olet unelmoinut tekeväsi. ei saa estää sinua toteuttamasta unelmaasi.
 
Monet naiset kokevat virtsankarkailua vaihdevuosien aikana. On saatu viitteitä siitä, että hormonaaliset muutokset – erityisesti estrogeenitason laskeminen – vaikuttavat aiheuttaa lantionpohjan lihasten heikentymistä ja siten voivat altistaa virtsankarkailulle. Emättimen ja virtsateiden kudokset voivat myös kuivua, ohentua ja muuttua vähemmän kimmoisiksi iän myötä. Etteikö kuumista aalloista ole jo ihan riittävästi vaivaa? 
 
Onneksi virtsankarkailun vaihdevuosien aikana ei tarvitse estää sinua jatkamasta elämääsi tavalliseen tapaan, kunhan saat riittävästi tietoa ja oikeanlaisen suojan. Tässä pari vinkkiä avuksi virtsankarkailun käsittelyyn vaihdevuosien aikana: 
 
  • Paikallisestrogeenihoito voi auttaa hallitsemaan oireita vaihdevuosien aikana. Kysy lääkäriltäsi, mikä hoito sopii sinulle parhaiten.  
  • Lisää muutama lantionpohjan lihasten harjoitus päivärutiiniisi. Muutama minuutti lantionpohjan lihasten harjoituksia päivittäin voi vähentää virtsankarkailuriskiä ja jopa lopettaa virtsankarkailun kokonaan.